Evropa së shpejti sjell frekuencat 700 MHz, një hap drejt internetit 5G

Keshilli i europes ka arritur marreveshjen per te hapur bandat e frekuencave 700 Mhz, duke filluar nga 2020. Nderkohe qe nen frekuencat 700 MHz do te jene te gatshme per transmetim ne 2030.

Parlamenti Europian, Keshilli dhe Komisioni ka arritur marreveshjen se si do te kordinohet per perdorimin e bandes 700 MHz per te sjelle sherbimin e internetit mobil tek te gjithe Europianet, duke futur sherbimin 5G ne 2020.

Loading...

Kjo marreveshje u arrit ne baze te nje propozimi te bere nga Komisioni ne Shkurt te 2016-es. Keshilli shpjegoi qendrimin e tij me 26 Maj ndersa Parlamenti me 10 Nentor. Te gjitha keto insititucione ne javet ne vazhdim do te nenshkruajne marreveshjen ne javet e ardhshme.

Frekuencat bandes 700 MHz do te ofrojne gjithashtu edhe transmetim televiziv ku shumica do te perdoren per kanalet pa pagese. Por sidoqofte do te kete perparesi shperndarja e internetik 5G per ta bere ate te mundur ne te gjitha kombet.

 

REKLAMA
Loading...

KOMENTO