Tags Posts tagged with "Agon Channel"

Agon Channel

Pritej që në fillim të Qershorit, muaji ky që mirëpret dhe verën, por mesa duket, ka ndërruar destinacion. Bëhet fjalë për “Summer Land”, format veror në Agon Channel i cili do të pasqyronte argëtimet, festat, sfilatat, cocktailet dhe jetën e natës  gjatë kësaj vere. Por mesa duket Summer Land-I humbi “si sopata pa bisht” sepse  në vend që të transmetoheshin xhrimet e I këtij viti, po transmetohen ato të  vitit të kaluar.

Një ndër ish moderatoret dhe autorja e këtij programi, Romina Ruda e cila para pak kohësh u largua nga Agon Channel, ka reaguar nëpërmjët një statusi në Facebook, ku shpreh me ironizim mos lançimin e ketij formati për këtë verë :

romina=reagim

Nuk dihet ende pse Summer Land për 2015-ën , ka dështuar. Është e pakuptueshme pse nuk u transmetua asnje emision për këtë vit, madje as Agon Channel nuk ka dhënë një njoftim për mos transmetimin e këtij programi.

 

IMA/ J.Kasaj

Artisti Bujar Kapexhiu sjellë karikaturën e tij më të re, këtë herë kushtuar çështjes së televizionit Agon Channel të Francesco Becchetti.

Pas lajmeve se gazetarët po kontrolloheshin në kufi nga policia nën dyshimin se po fusnin para dorazi me qëllim që t’i sjellin në Shqipëri pasi me vendim gjykate punonjësit kanë disa muaj pa marrë pagat, Kapexhiu e sheh situatën në këtë këndvështrim.

bujarkapexhiu

Në listën e shpërndarë mësohet se ndodhen emrat e të gjithë bashkëpunëtorëve të Becchetit, duke nisur që nga Fatos Lubonja, Andi Bejtja, Sonila Meço, Adi Krasta, Afrim Krasniqi, Saimir Kodra, Genti Zenelaj dhe emra të tjetër të njohur që punojnë në këtë media.”

Në karikaturën e Kapexhiut ata që zhvishen janë personazhët, Lubonja, Bejtja dhe Kodra.

Drejtorit editorial i kanalit tv “Agon Channel”, Andi Bejtja i drejtohet me një letër të hapur Ambasadorit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, Donald Lu, ku i shpreh shqetësimin për të gjithë stafin e kësaj medieje të cilët j vetëm nuk arrijnë të marrin rrogat mbas sekuestros së aseteve të pronarit të Agon Channel-it, por edhe sulmohen si dhe pengohen në kufi, si të ishin celula terroriste, siç thotë ai.

Sipas Bejtjas, pajisja e çdo pike kufitare shqiptare, me emrat dhe të dhënat e të gjithë punonjësve të Agon Channel-it, përbën sulm ndaj fjalës së lirë dhe tregon presionin e qeverisë mbi ta.

“I nderuar z. Ambasador, më lejoni t’ju bëj me dije se për shkak të atyre deklaratave terrorizuese për këdo nga ana e Kryeministrit, e përkthyer në një tendence të hapur madje agresive të strukturave të shtetit, në mbi tre muaj i gjithë stafi i kësaj medieje nuk arrin të marrë rrogat dhe pagesat që i takojnë. Edhe pse, mbas sekuestros të kryer ndaj aseteve të pronarit të Agon Channel-it, barra e administratorit i binte shtetit të jepte pagat bazuar në kontratat individuale, janë po këto struktura që, përveçse nuk kanë asnjë angazhim për të kryer detyrimet, bëjnë të pamundurën për të bllokuar dhe përkeqësuar gjendjen financiare të të gjithë punonjësve të këtij kanali. Duke ju referuar Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut të Kombeve të Bashkuara, mbi të drejtën e lirisë së shprehjes dhe të drejtës së pagës, thënë shqip, të të jetuarit, e duke çmuar vlerësimin dhe rëndësinë që i japin Shtetet e Bashkuara të Amerikës kësaj deklarate, shpreh shqetësimin për shkeljen me të dyja këmbët nga qeveria të këtyre pikave dhe, për më tepër, alarmin për rikthimin e censurës pa kompromis e mëshirë të çdo zëri që këshillon apo kritikon për arritjet dhe dështimet e qeverisë, saktësisht siç ndodhte këtu e 30 vite më parë. Duke mos u mjaftuar vetëm me embargon financiare që i bëhet çdo ditë medies ku janë të punësuar qindra njerëz, e që rezulton në muaj e muaj pune në kushtet e presionit ekonomik dhe psikologjik të këtyre familjeve, makineria e strukturave kundër fjalës së lirë vijon edhe me shkeljen e çdo ligji, qoftë edhe ai ii lëvizjes së lirë të njerëzve. Së fundmi, pajisja e çdo pike kufitare shqiptare, përmes urdhrave verbalë, me emrat dhe të dhënat e të gjithë punonjësve të Agon Channel-it, si të ishin celula terroriste apo kriminelë në kërkim, vetëm për të shtuar presionin psikologjik ndaj nesh, përbën rastin e fundit flagrant të sjelljes së kësaj qeverisjeje ndaj fjalës së lirë. Edhe pse them rasti i fundit, fundit nuk iu dika kurrë”.

Në letër Bejta kërkon ndihmën e ambasadorit për të mbrojtur dy vlera të njeriut dhe njerëzitmit, atë të pagës dhe fjalës së lirë. “Gjithsesi, po ju kujtoj edhe njëherë, i dashur Ambasador, se thjesht kërkojmë ndihmën tuaj që, të gjithë bashkë, të mbajmë më këmbë të paktën këto dy vlera të njeriut dhe të njerëzimit: atë të Pagës dhe atë të Fjalës së Lirë”.

LETRA E PLOTE

I nderuar z. Ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, i dashur z. Lu,

Përmes kësaj letre të parë publike për mua, në cilësinë e babit të tre fëmijëve, gazetarit me një eksperiencë 30-vjeçare dhe së fundmi drejtorit editorial të kanalit televiziv “Agon Channel”, po ju drejtohem për të ndarë me Ju shqetësimin dhe alarmin jo vetëm timin personal, por edhe të 300 punonjësve të këtij kanali dhe të familjeve të tyre, për disa çështje të cilat po kalojnë çdo kufi të të drejtave të njeriut dhe të parimeve themelore të demokracisë.

Me bindjen se jeni në dijeni dhe i informuar për të ashtuquajturën “Çështja Becchetti”, e cila praktikisht është në të njëjtën kohë dhe “Çështja Agon Channel°, do të kërkoja mirëkuptimin tuaj që këtë letër të hapur publike ta konsideroni si një shqetësim të këtyre qindra profesionistëve dhe të familjeve të tyre dhe jo si një kërkesë për përfshirjen tuaj në punën e pavarur të institucioneve ligjzbatuese shqiptare, çka fatkeqësisht nuk është rasti i Kryeministrit shqiptar. Gjithsesi, mbetet në gjykimin tuaj dhe të institucionit që ju përfaqësoni nëse vlen një reagim ndaj deklaratave skandaloze të Kryeministrit tonë në lidhje me këtë çështje siç është ajo e “akuzës dhe e verdiktit” nga ana e tij, përpara se çështja të kalojë në gjykatë apo kur prokuroria flet vetëm për “dyshime”. Megjithëse të gjithë e kemi të qartë që kjo nuk ndodh në asnjë vend të botës demokratike, madje përfshirë edhe vende me probleme të theksuara totalitarizmi, mbase do të quhej luks të pretendoja reagim mbi këto deklarata nga institucionet e huaja, pasi kjo kërkon vërtet një sitë të hollë demokracie.

Për parantezë, zoti Ambasador, jam i bindur, ashtu si edhe shumë shqiptarë të tjerë, apo kushdo qytetar i i botës, edhe ju do të binit dakord, që do të ishte demokratike, ligjore e për më tepër humane, që teksa “Çështja Becchetti” të zhvillohej si proces në gjykatat e Shqipërisë apo të botës, të vazhdonte puna në këtë televizion dhe në këtë institucion.

I nderuar z. Ambasador, më lejoni t’ju bëj me dije se për shkak të atyre deklaratave terrorizuese për këdo nga ana e Kryeministrit, e përkthyer në një tendence të hapur madje agresive të strukturave të shtetit, në mbi tre muaj i gjithë stafi i kësaj medieje nuk arrin të marrë rrogat dhe pagesat që i takojnë. Edhe pse, mbas sekuestros të kryer ndaj aseteve të pronarit të Agon Channel-it, barra e administratorit i binte shtetit të jepte pagat bazuar në kontratat individuale, janë po këto struktura që, përveçse nuk kanë asnjë angazhim për të kryer detyrimet, bëjnë të pamundurën për të bllokuar dhe përkeqësuar gjendjen financiare të të gjithë punonjësve të këtij kanali. Duke ju referuar Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut të Kombeve të Bashkuara, mbi të drejtën e lirisë së shprehjes dhe të drejtës së pagës, thënë shqip, të të jetuarit, e duke çmuar vlerësimin dhe rëndësinë që i japin Shtetet e Bashkuara të Amerikës kësaj deklarate, shpreh shqetësimin për shkeljen me të dyja këmbët nga qeveria të këtyre pikave dhe, për më tepër, alarmin për rikthimin e censurës pa kompromis e mëshirë të çdo zëri që këshillon apo kritikon për arritjet dhe dështimet e qeverisë, saktësisht siç ndodhte këtu e 30 vite më parë.

Duke mos u mjaftuar vetëm me embargon financiare që i bëhet çdo ditë medies ku janë të punësuar qindra njerëz, e që rezulton në muaj e muaj pune në kushtet e presionit ekonomik dhe psikologjik të këtyre familjeve, makineria e strukturave kundër fjalës së lirë vijon edhe me shkeljen e çdo ligji, qoftë edhe ai ii lëvizjes së lirë të njerëzve. Së fundmi, pajisja e çdo pike kufitare shqiptare, përmes urdhrave verbalë, me emrat dhe të dhënat e të gjithë punonjësve të Agon Channel-it, si të ishin celula terroriste apo kriminelë në kërkim, vetëm për të shtuar presionin psikologjik ndaj nesh, përbën rastin e fundit flagrant të sjelljes së kësaj qeverisjeje ndaj fjalës së lirë. Edhe pse them rasti i fundit, fundit nuk iu dika kurrë.

I nderuar z. ambasador, në karrierën time pothuajse 30- vjeçare, njëkohësisht dhe si ndjekës i rregullt ii politikës së jashtme amerikane, kam konstatuar, dhe jo pa keqardhje personale, se jo pak herë, për shkak të të ashtuquajturve “interesa gjeopolitikë”, në disa vende të këtij rruzulli ka pasur raste kur Uashingtoni, për shkak të “paktit për stabilitet”, ka cenuar “paktin për demokraci”. Por, gjithashtu, jam ndjerë i lumtur, që edhe pse pas vitit 1994, kur Shqipëria është shndërruar në një nga partnerët më kryesorë gjeostrategjikë tuajin në rajon, SHBA-ja ka treguar qartazi, fatmirësisht për ne shqiptarët, se “paktin për demokraci” jo vetëm e ka pasur të barasvlershëm me “paktin për stabilitet”, por po e ritheksoj, fatmirësisht, “paktin për demokraci” e ka mbajtur si parakusht të “paktit për stabilitet”. Sinqerisht, kjo është një arsye dhe bindje e fortë historike, për të cilën ju drejtohem Ju personalisht dhe Institucionit që Ju përfaqësoni, për të ndarë këtë shqetësim që nuk është vetëm yni si staf i Agon Channel-it, por edhe i medies si pushtet i katërt, ii shqiptarëve në tërësi, për cenimin e vazhdueshëm të parimeve të shtetit ligjor, por që shumë shpejt do të jetë edhe i partnerëve tanë ndërkombëtarë, si promotorë të të drejtave demokratike.

Ndërkohë, më lejoni të shpreh vlerësimin tim personal për epërsinë e “antenave” tuaja të demokracisë që keni instaluar që me ardhjen tuaj, në dallim nga dy paraardhësit tuaj, të cilët, mbase për të mirën tonë e për të mirën e tyre, nuk janë përballur me situata të tilla. Uroj vërtet që vala e këtyre antenave të shkojë e kthjellët edhe tek ato zona ku transparenca është kanal i koduar e ku demokracinë e kap me miza.

Edhe diçka tjetër. Jeni prijësi i procesit të dekriminalizimit dhe ju respektoj pa masë për këtë. Por nëse më lejoni këtë herë t’ju sugjeroj diçka në ndihmë të punës suaj, fundja- fundjes në ndihmë të qëllimit tonë të përbashkët, shikojeni “Çështjen Agon”, si një pasqyrë ku duket qartë mentaliteti I Kryeministrit, nga i cili prisni dekriminalizimin dhe reformën në gjyqësor: shikojeni mirë si pasqyrë, se do të kuptoni si funksionon shteti shqiptar; shikojeni mirë si pasqyrë, se do njihni jo vetëm ‘kriminelët’ që doni t’i dekriminalizoni, por edhe oligarkët e vërtetë, që rrezikojnë fatin e Shqipërisë.

I nderuar z. Ambasador, duke qenë i vetëdijshëm për agjendën e mbingarkuar tuajën për çështje jetike tonat, siç është edhe ajo e dekriminalizimit, uroj dhe shpresoj që edhe kjo çështje të gjejë vëmendjen tuaj, pasi, përtej faktit se përmes këtyre praktikave totalitare të Udhëheqjes po dëmtohet imazhi i Shqipërisë para bizneseve të huaja, po shkelet çdo parim e shpresë e demokracisë, gjë që për qindra familje shqiptare përkthehet në dilemën e bukës për ditën e nesërme.

Si përfundim, I dashur dhe I nderuar Ambsador Lu! Për disa arsye, shpeshherë jo vetëm ky pushtet, por edhe disa aktorë të tjerë, kanë futur në cep dhe po godasin me çfarë e sa të mundin jo vetëm pronarin e “Agonit”, por dhe dhjetëra e qindra punonjësit e këtij institucioni, duke u mohuar gjënë më njerëzore në jetë, të drejtën e Punës dhe të Pagës. Kam shpresë, për një përgjigje tuajën, sepse heshtja juaj për çfarëdo arsye, më lejoni të guxoj ta them, do të tingëllonte si një aleancë e heshtur me oligarkinë, me atë oligarki për të cilën sekretari Kerry pak muaj më parë tha se është rreziku kryesor në Ballkan, dhe për të cilën ju vetë po luftoni aq shumë që ta çmontoni.

Gjithsesi, po ju kujtoj edhe njëherë, i dashur Ambasador, se thjesht kërkojmë ndihmën tuaj që, të gjithë bashkë, të mbajmë më këmbë të paktën këto dy vlera të njeriut dhe të njerëzimit: atë të Pagës dhe atë të Fjalës së Lirë.

Ka shumë punonjës në “Agon”, që, bashkë me familjarët e tyre, pas shumë muajve pa rrogë, e sidomos pas pengesave të njëpasnjëshme për të mos I lënë të marrin rrogën, janë dorëzuar në një farë mënyre, e kanë filluar korin e mallkimeve ndaj pushtetit dhe ndaj Kryeministrit personalisht. Unë nuk jam lodhur akoma, sepse nuk besoj vetëm në Zot.

Me respekt,

Andi Bejtja

Kryeministri Rama kapërcen çdo limit në presion ndaj biznesmenit Francesco Becchetti dhe kompanisë Agon Set. Në shkelje të hapur të ligjeve shqiptare, kreu i qeverisë ka urdhëruar të gjitha pikat kufitare: tokësore, detare apo ajrore të ushtrojnë kontroll të imtësishëm për çdo punonjës të Agon Set, sipas listës shumëemërore të shpërndarë në këto pika.

Lajmi u bë publik nga Portali Syri.net, sipas të cilit urdhëri është dhënë me dyshimin se punonjësit mund të transportojnë para. Ky urdhër absurd i kryeministrit ka ardhur pasi ka akuza kryesore ndaj Francesco Becchettit, ajo për pastrim parash dhe pasi biznesmeni Italian ka paditur shtetin shqiptar në arbitrazh ndërkombëtar.

Urdhër për të gjitha pikat kufitare: Lubonja, Bejtja, Meço kontroll se mos transportojnë paratë e Beccheti-t / LISTA

Lajmi i publikuar nga portali Syri.net për urdhërin e dhënë policisë kufitare për të kontrolluar të gjithë punonjësit e Agon Channel, të cilët kalojnë kufirin me dyshimin se mund të transportojnë paratë e Becchetti-t, ka lene pa fjale edhe ish spikeren e lajmeve Blerta Tafani.

Perveç raportimit portali Syri.net ka publikuar emrat e të gjithë punonjësve, së bashku me të dhënat personale, ku përfshihet numri i pasaportës. Blerta Tafani, e cila tashmë është spikere e lajmeve në RTSH, është një nga emrat që figuron në listën e publikuar. Ajo ka reaguar në profilin e saj në Facebook ku më shumë se me urdhrin e policisë, është e revoltuar për publikimin e të dhënave personale nga kolegët e saj gazetar të syri.net.

Ja si e komenton ajo: “Nqs shteti ma ka marre emrin dhe çuar ne kufi, disa gazetare e moren dhe bashke me te dhenat personale si nr i pasaportes, e bene publike per te gjithe. Nqs i shteti i ka vene nje emer luftes se tij dhe po heton, nuk e di cfare emri i kane vene koleget. Nuk e di kush na demtoi me shume: beccheti, shteti apo koleget…..”

Reagimi i Blertës është mëse i kuptueshëm, në këtë rast përpos faktit se kemi të bëjmë me gazetari investigative, publikimi i të dhënave personale bie ndesh me ligjin që i mbron ato.

Skandal qeveritar! Ky mund të jetë epiteti i duhur për urdhrin e dhënë ndaj policisë që të ndalohen dhe kontrollohen të gjithë punonjësit e Agon Channel, të cilët dalin jashtë vendit.

Burime nga policia kanë bërë të ditur për SYRI.net, se urdhri gojor për të gjitha pikat kufitare është dhënë pak ditë më parë, me nisjen e sezonit të pushimeve dhe është shoqëruar edhe me emrat e të gjithë punonjësve të televizionit me pronar italianin Francesco Becchetin.

Gjithçka mësohet se ka të bëjë me faktin se mos ndonjë nga punonjësit e italianit të kërkuar nga drejtësia shqiptare mund të kalojë dorazi para në kufi, me qëllim që ti sjellë në Shqipëri pasi me vendim gjykate punonjësit kanë disa muaj pa marrë pagat.

Në listën e shpërndarë mësohet se ndodhen emrat e të gjithë bashkëpunëtorëve të Becchetit, duke nisur që nga Fatos Lubonja, Andi Bejtja, Sonila Meço, Adi Krasta, Afrim Krasniqi, Saimir Kodra, Genti Zenelaj dhe emra të tjetër të njohur që punojnë në këtë media.

Disa ditë më parë, Gjykata e Tiranës nuk lejoi që të zhbllokoheshin disa llogari bankare që punonjësit të paguheshin, për shkak se u janë bllokuar të gjitha llogaritë nga frika se mos dikush nga ata bën transferta.

Prej muajsh qeveria është në përballje me Agon Channel dhe pronarin e këtij televizioni, italianin Francesco Beccheti. Prokuroria e akuzon këtë të fundit për pastrim parash dhe për këtë arsye e ka shpallur në kërkim. Bashkë me Becchetin në kërkim janë edhe disa bashkëpunëtorë të tij, të cilët akuzohen se kanë bashkëpunuar.

Ja lista me emra dhe numrat e pasaportave të shpërndara në kufi

Dikush nga drejtësia shqiptare ka informuar Francesco Becchetti dhe Mauro de Renzin për një urdhër arresti ndaj tyre për akuzën e falsifikimit të dokumenteve, evazionit fiskal dhe mos pagimit të taksave.

Prova që dy biznesmenët italian kishin informacion të detajuar kuptohet nga ky dokument: Ku në fakt vetëm 5 ditë përpara vendimit të Gjykatës së Tiranës që vendosi sekuestro të aksioneve dhe arrest me burg në mungesë për ta, mbledhja e ortakëve të “Agon Channel” nuk u zhvillua në tiranë ku duhet të zhvillohej normalisht por në Londër.

Urdhër arresti është marrë më 5 qershor 2015 dhe Mauro De Renzis ka marrë pjesë në mbledhjen e asamblesë ku po ashtu ka qenë dhe mamaja e Bechettit Liliana Condomiti më 30 Maj.

Por dy ortakët e tjerë nuk kanë mundur të shkojnë deri në Londër por në mbledhje kanë qenë me telekonferencë sic dëshmon dhe ky document, raporton A1 Report.

Bilanci i “Agon Channel” për vitin 2014 mbyllet me një humbje prej 6.2 milionë euro. Ende mbetet e paqartë se kush ka qenë personi që ka infromuar De Renzin dhe Becchetti për përfundimin e hetimeve dhe arrestin ndaj tyre, por prej dy muaj ata rezultojnë në kërkim ndërkombëtar nga policia shqiptare.

Pak ditë më parë masën e sigurisë arrest me burg ndaj tyre e konfirmoi dhe gjykata e apelit, ku nga arratia De Renzis dhe Bechetti kërkuan lirinë por apeli la në fuqi vendimin e marrë më 5 qershor 2015 nga gjykata e shkallës së parë.

Marre nga Tema

Gjykata e apelit ka lënë në fuqi masën e sigurisë arrest me burg për Francesco Bechettin dhe administratorit të kompanive të tij Mauro De Renzis, edhe pse ata rezultojnë ende të shpallur në kërkim.

Ka qenë ky vendimi i Gjykatës së Apelit e cila sot shqyrtoi kërkesën për heqjen e arrestit, teksa De Renzis nga Londra kishte lëshuar një Prokurë për t’u përfaqësuar në mungesë nëpërmjet avokatit.

Sipas prokurorit Shkëlqim Hajdari, arresti me burg është i vlefshëm pasi De Renzis dhe Francesco Bechetti kanë përvetësuar të ardhura dhe në më shumë se një dekadë s’kanë kryer asnjë punim në hidrocentralin e kalivaçit.

Marre nga shqiptarja.com

Pas publikimit të lajmit në një media online ku arrihej në përfundime që çonin në mbylljen e transmetimeve të Agon Channel, bazuar kjo në një status të gazetares Sonila Meço, stafi i Info Media Albania ka kontaktuar personalisht me gazetaren e cila ka përgenjeshtruar kategorikisht hamendimet e publikuara.

Sonila Meço ka thënë për IMA se mesazhi i saj është keqkuptuar dhe se nuk është aspak e vërtetë se Agon Channel do të mbyll transmetimet e tij. Por çfarë do të rezervojë në sezonin e ri kanali i sipërmarrësit Francesco Becchetti, i cili prej muajsh ndodhet në shenjestrën e Qeverisë Shqiptare për akuzat e fallsifikimit të dokumentacionit dhe pastrim parash? Nga sa ka konfirmuar Sonila Meço do të vijoj puna dhe beteja për të dokumentuar gjithçka në transparencë të plotë për të nxjerrë në dritë të vërtetën që fshihet pas sulmit politik që është ndërmarrë ndaj kësaj media. Një mision që ka nisur prej muajsh me programin “Tema e Ditës”.

Lexo edhe Fundi i Agon Channel? Sonila Meço e trishtuar: “Shkoi vapa me gushtin”

Me vendosjen nën sekuestro të aseteve të Agon Channel, pas akuzave që rëndojnë mbi pronarin e saj Franchesco Beggetti për evazion fiskal dhe pastrim parash, duket se historia e kësaj mediaje ka përfunduar vetëm pas 2 vjetësh përpjekje për t’u futur në tregun mediatik shqiptarë.

Vulën e mbylljes së kësaj historie ia ka vendosur sot figura qëndrore e këtij ekrani, Sonila Meço.

sonila-meco

Në një postim në rrjetin social ajo shfaqet e trishtuar ndërsa shkruan: “Me gushtin u mbyll dhe një sezon i gjatë televiziv që nisi me Kontraten e përfundoi me Temën e Ditës. Nisi me lindjen e Agon Italia e përfundoi me shijen e hidhur të mundësive ngecur nën sekuestro. Permidis… shumë punë e kënaqësi profesionale, njerëz që shkuan, njerëz që hynë rishtaz…dhe pak më tej kureshtia për cfarë vjen, e derës që ende pret të hapet! Me gushtin shkon edhe vapa, me shtatorin rinisje me kokë të freskët… Për të gjithë! Pushime të mbara!”- përdundon statusi i Sonila Meços, i cili lë pak shpresë për qindar punëtorët e Agon Channel se kjo media do të vijojë të transmetojë akoma, e rrjedhimisht edhe ti paguajë ata!…

Marre nga Syri

Gazetarja e Agon Channel Blerta Tafani sot ka prezantuar edicionin e saj të fundit në këtë ekran. Bjondja e lajmeve nuk do të jetë më pjesë e kanalit ku prej dy vitesh përcillte lajmet e Agon News, pas kalimit tek ky i fundit nga Albanian Screen.

E pyetur nga InfoMedia Albania për këtë lëvizje të re Blerta Tafani ka thënë se “Ky ishte momenti i duhur për t’ju drejtuar një tjetër ekrani“. Por a ka qenë arsyeja e këtij largimi situata që ka përfshirë Agon Channel? Ajo është shprehur se “arsyeja është thjesht nje zhgjedhje profesionale edhe pse më vjen keq që u largova nga Agon Channel”

Fale burimeve tona kemi zbuluar se ekrani i ri ku do mund ta shohim Blertën është Televizioni Publik Shqiptar (TVSH). Duke filluar nga data 1 Gusht ajo do të drejtojë edicionin qendror të lajmeve.

Blerta Tafani është e dyta figurë femërore e Agon Channel që i është bashkuar RTSH-së, pas Anjeza Majas e cila jep lajmet qendrore në këtë kanal prej disa muajsh.

 

Gjykata e Apelit ka rrëzuar kërkesën e kompanisë ‘Agonset’ për të hequr masën e sekuestros ndaj kësaj kompanie, ku bën pjesë edhe televizioni Agon.

Një ditë më parë Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve kërkoi bllokimin e kompanisë “Agonset”, pasi ka 47 milionë lekë detyrime ndaj shtetit si pasojë e mospagimit të sigurimeve shoqërore për punonjësit dhe tatimeve mbi të ardhurat personale. Pas bllokimit të kompanive në pronësi të Françesko Beketit, i dyshuar se pastroi rreth 39 milionë euro, Tatimet i kanë kërkuar QKR-së të sekuestrojë kompaninë deri në shlyerjen e të gjitha detyrimeve. Mësohet se shkresa e Tatimeve ka shkuar pak ditë më parë në QKR, ndërsa në shkresë thuhet se kompania “Agonset” ka 28 milionë lekë për sigurimet shoqërore dhe 19 milionë si tatime mbi të ardhura personale.

Marre nga Gazeta Shqip

Referuar shkresës së datës 20 korrik 2015, të lëshuar nga Drejtoria Rajonale e Tiranës, shoqëria “Agonset”, me administrator Maurizo De Renzis, ka një detyrim të papaguar në vlerën e 47.345.332 lekëve. Këto detyrime rrjedhin nga mospagimi i sigurimeve shoqërore dhe tatimi i të ardhurave personale të punonjësve.

Referuar këtij dokumenti, “Agonset”, e cila ka në pronësi televizonin Agon Channel, edhe pse i ka mbajtur punonjësve të saj nga paga vlerën e caktuar për sigurimet shoqërore dhe tatimen mbi të ardhurat personale, nuk i ka derdhur ato pranë arkës së shtetit.

Në shkresën e Drejtorisë së Tatimeve drejtuar Qendrës Kombëtare të Regjistrimit thuhet se nëpërmjet kësaj barre sigurie mbi titujt e pronësisë synohet të mos lejohet tjetërsimi i tyre, përfshirë blerjen e aksioneve, deri në shlyerjen e detyrimit tatimor nga ana e tatimpaguesit debitor.

Ndërkaq, në ngarkim të kompanisë “Agonset”, vetëm gjatë javëve të fundit nga Gjykata e Tiranës janë lëshuar dhe dy urdhëra ekzekutimi pas ankesave të dy subjekte të ndryshme, të cilat kanë kryer punime apo shërbime për këtë shoqëri, por nuk janë paguar, detyrime këto që arrijnë vlerën e 2 milionë e 500 mijë lekëve.

Marre nga Top Channel

Bie akuza e Prokurorisë së Tiranës ndaj Francesco Becchetti, themeluesi i Agon Channel, rreth pastrimit të parave.

Në një vendim të Prokurorisë së Tiranës pranë gjykatës së shkallës së parë, nuk është ngritur asnjë akuzë rreth pastrimit të parave. Ai është akuzuar për veprat penale “Falsifikim të dokumentave të kryer në bashkëpunim dhe më shumë se njëherë” , “Vjedhjes duke shpërdoruar detyrën” të kryer në bashkëpunim, “Krijim të skemave mashtruese lidhur me tatimin mbi vlerën e shtuar” dhe “Pastrimin e produkteve të veprës penale “.

Francesco Becchetti është një nga investitoret më të mëdhenj Italian në Shqipëri. Shumica e aseteve që ky biznesmen zotëron në Shqipëri janë sekuestruar përfshirë këtu edhe Agon Channel.

IMA / J. Kasaj

Prokuroria e Tiranës ka ngritur zyrtarish akuzat për Francesco Becchetti -n dhe bashkëpunëtorët e tij, të përfshirë në skemën më të madhe të pastrimit të parave, te zbuluar ndonjëherë në vendin tonë. Mbi pronarin e “Agon Channel” grupi hetimor ka formuluar tre akuza.

E para, është ajo e pastrimit të parave. Dyshohet se italiani 49 – vjeccar ka pastruar rreth 100 milionë euro në vendin tonë. Nga Italia, Luksemburgu dhe Austria dyshohet se kanë hyrë shuma të konsiderueshme parash përmes kompanive të Becchett – it, pa justifikuar burimin e tyre.

Prokuroria ka dyshime se një pjesë të këtyre parave ai i ka investuar në “Agon Channel”, për të cilin u shpreh dikur se kishte shpenzuar 40 milionë euro, pa marrë as edhe 1 cent kredi në bankë.

Veç pastrimit të parave, me skemën që kishte ngritur prej disa vitesh, ai do të hetohet edhe për vjedhje në shpërdorim të detyrës dhe krijimit të skemave mashtruese me qëllim përfitimi.

Prokuroria ka gjetur prova se pronari i “Agon Channel” ka vjedhur partnerët e tij në biznes. Një nga skemat dyshohet se është ajo që ai ka perdorur me Deutsche Bank për hidrocentralin e Kalivaçit.

Me Deutsche Bank, Becchetti kishte krijuar kompaninë Hydro Srl. Punimet kryheshin nga kompania Energy që ishte në pronësi të mamasë së Becchetti – t. Hetimet zbuluan se firma e mamasë së Becchet – it i kryente punimet me ccmime reale të tregut, por ia shiste firmës Hydro Srl me ccmime deri në mbi 20 herë më shumë.

Po kështu Hydro Srl e Becchetti – t dhe Deutsche Bank e çuan në arbitrazh kompaninë e mamasë se Becchetti – t, e cila fitoi 50 milionë euro.

Kjo duket se ka qenë skema që Becchetti kishte ngritur për t’i zhvatur paratë Deutsche Bank.

Akuza tjetër për pronarin e “Agon Channel” është ajo e krimit të skemave mashtruese me qëllim përfitimin.

Për Mateo De Renzin, bashkëpunëtorin më të afërt të Becchetti – t do të rëndojnë 4 akuza. Vjedhje duke shpërdorura detyrën, pastrim parash, mospagim taksash si dhe mospagesën e detyrimeve doganore.

Për nënën Becchetti – t, Liliana Kondomiti është ngritur vetëm akuza e pastrimit të parave, pasi dyshohet se ajo me bizneset në emër të saj janë bërë pjesë e skemës së mashtrimit.

Për bashkëpunëtoren shqiptare të Becchetti – t dhe një nga aksionetret e “Agon Channel”, Erjona Troplini do të rëndojë akuza e pastrimit të parave.

Një akuzë është ngritur dhe për drejtuesin teknik të hidrocetralit të Kalivaçit, Stavri Peçi, ajo e falsifikimit të dokumetave e kryer në bashkëpunim.

Akuzat janë ngritur pas dy muaj hetimesh. Becchetti akuzohet gjithashtu se ka shmangur detyrimet financiare ndaj shtetit shqiptar në vlerën e 7 milionë dollarëve. Prokuroria është në pritje të përgjigjeve të letër – porosive dërguar në Italia, Austri dhe Angli për burimin e parave të sjella nga Becchetti, në vendin tonë.

I vetmi shtet që ka sjellë përgjigje është Luksemburgu, vend nga i cili dyshohet se pronari i Agon Channel futi në Shqipëri 20 milionë euro për t’i pastruar.

Tv Klan

Gjykata e Apelit e Tiranës ka lenë në fuqi vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë për sekuestron e kompanive të pronarit të Agon Channel, Francesco Becchetti. Vendimi i Apelit është i formës së prerë.

Deri në përfundim të hetimeve nga prokuroria e Tiranës këto 5 kompani do të qëndrojnë nën administrimin e shtetit shqiptar.

Mësohet se ankimimi në Gjykatën e Apelit është bërë nga mamaja e Bechett-it, Liliana Kondomiti, e cila është njëkohësisht bashkëaksionere në këto biznese. Avokatët mbrotjtës së biznesmenit Italian u shprehen se do t’i drejtohen Gjykatës së Lartë për ndryshimin e këtij vendimi.

Beccheti dhe bashkepunetori i tij i ngushtë Mauro De Renzis jane shpallur ne kerkim per pastrim parash, me vendim te gjykate se Tiranes, te dates 5 qershor. Kete mase ata nuk e kane apeluar. Becchetti dhe De Renzis vazhdojne t’i fshihen drejtësisë shqiptare, e cila i ka shpallur në kërkim ndërkombëtar.

Prokuroria e Tiranës, që zbuloi skemën e pastrimit të parave në vlera prej disa miliona eurosh, vijon hetimet. Po merren në pyetje një sërë personash që kanë patur marrëdhënie biznesi me Becchettin në vendin tonë. Nga Luksemburgu mbërriti pak ditë më parë përgjigjia e një letër porosie për 20 milionë euro që dyshohet se Becchetti futi nga ky vend për t’i pastruar në Shqipëri.

Gjithashtu grupi hetimor është në pritje dhe të tre letër – porosive të tjera nga Anglia, Gjermani dhe Austria nga ku kanë hyrë rreth 80 milionë euro të tjera me qëllim pastrimin e tyre. Francesco Becchetti e ka quajtur hetimin e prokurorisë si sulm politik. Por ai nuk ka pranuar të vihet në dispozicion të drejtësisë dhe vazhdon të fshihet.

Veç pastrimit të parave ai akuzohet se ka shmangur taksat dhe tatimet në vlerën e rreth 7 milionë dollarëve. Po kështu, doganat e kanë paditur për mospagim të detyrimeve doganore për pajisjet që ai ka blerë për televizionin Agon Channel, i cili tashmë është nën administrimin e shtetit.

Marre nga Tv Klan

Pushimet verore duket se kane nisur shkëlqyeshëm edhe për spikeren e lajmeve të Agon Channel Blerta Tafani. Bukuroshja e lajmeve e cila është fshehur gjithmonë pas veshjes serioze të profesionit ka preferuar të ndajë me miqtë e saj në facebook disa momente relaksi në një nga plazhet e jugut të Shqipërisë teksa shfaqet super në formë me bikini me linja perfekte duke na treguar se përtej imazhit që kemi krijuar për të ajo di të jetë edhe tepër joshëse!

Edhe pse sezoni televiziv për emisionin “A” mund të konsiderohet i mbyllur Adi Krasta do vazhdoje të na shoqeroje edhe gjate ditëve tv nxehta të kësaj vere.

Ndryshe nga sa jemi mësuar ta shohim në studion e emisionit të tij “A” në Agon Channel me një të ftuar këtë herë prezantuesi i njohur Adi Krasta ka vendosur të dalë jashte kornizës së errët televizive për t’ju drejtuar publikut të tij besnik nga terreni. Pa nënvlerësuar bukuritë e vendit tonë ai është zhvendosur me stafin e tij në Kosovë ku ka realizuar një cikël puntatash me qëllim promovimin për të njohur edhe më shumë traditën, kulturën dhe popullin e shtetit më të ri europian për të cilin shumë prej nesh kanë interes të dinë më shumë se faktit që na bashkon një gjuhë dhe një gjak.

Ditën e diel, në orën 20.05 në Agon Channel, transmetohet pjesa e parë e dokumentarit “Kosova ime”.

Autoria dhe një ndër moderatoret më të mira të televizionit Agon Channel Romina Ruda është larguar perfundimisht nga ky kanal.

Ylli i emisionit Agon Land ka dhënë dorëheqjen me dëshirën e saj nga televizioni dhe nga programi që ajo e donte aq shumë Agon Land. Burimet tona brënda televizionit Agon Channel na bëjnë të ditur se biondia është larguar për arsye personale.

11707552_1009235345767474_6056594171937478253_n

Agon Land u rrit shumë si emision në saj të Rominës duke qenë dhe autore e këtij programi i cili kishte arritur një nivel të lartë cilësie dhe shikushmërie. E kontaktuar nga Info Media Albania, Romina nuk ka dashur të prononcohet për mediat dhe ti bëjë të ditur arsyet e largimit nga televizioni Agon Channel. Po burime të tjera të sigurta na bëjnë të ditur që Romina ka marrë oferta pa fundë për të drejtuar emisione të ndryshme në televizionet më të mirë shqiptar.

Nuk e dimë ende nëse Rominën do e shikojmë në ndonjë kanal tjetër. Agon Land do vazhdoj sezonin veror me SumerLand me Endriku dhe Rozën në terren dhe Ajsin në studio, e ndërsa mungesa e Rominës do ndihet shumë në këtë emision.

IMA / G. Qerimi

Nen drejtimin e modeles Matilda Mcini perfaqesueses se Shqiperise ne Miss Universe 2008 nis sot ne oren 16.30 ne ekranin e Agon Channel

matilda mecini
Matilda Mecini – Prezantuesja e “Nje dite me…”

“Nje Dite Me…”, eshte nje fomat televiziv i cili ka per qellim te trajtoje jeten e cdo pershonazhi te ftuar specifik qe vjen nga fusha e artit, politikes, mjeksise, arkitektures, etj. Femijeria, adoleshenca, rinia, shkollimi, martesa, familja, puna, karriera, shoqeria. Nje larmishmeri e tille temash per te ftuarit si edhe nje larmishmeri vendesh veprimi apo xhirimi. Ritmi i bisedes dhe forma e xhirimit do te jene teper dinamike per te patur nje program qe eshte gati nje reality show televiziv.
Motoja e ketij formati eshte “Te levizim ne kohe”…

Te ftuar ne puntaten e pare do te jene çifti Marcela Lati dhe Armand Peza pronar te “Geraldina Sposa” te cilet kane veshur endrren e cdo vajze shqiptare, endrren e fustanit te bardhe prej 20 vitesh.

11692550_1638633716354739_6515187538783044783_n

Për të gjithë të apasionuarit pas shopping dhe për të gjithë ata që ndjekin modën “këmba këmbës”, Agon Channel‬ ofron një program të ri, të fresket dhe argëtues.
Nën drejtimin e Arion Muçës, Shopping Game do të jetë prezent aty ku ju mendoni të bleni veshjet tuaja, por këtë herë ofron Agon Channel.
Pjesëmarrja është tepër e lehtë, nën tutorimin e Arionit, do t’ju duhet vetëm të gjeni përgjigjet e disa pyetjeve të thjeshta për të çuar në shtëpi artikujt e zgjedhur.

Në emisionin OPINION kryeministri ka deklaruar se PO HETOJME BASHKARISHT ME STRUKTURAT ITALIANE.

“Investitori ne fjalë, (bëhet fjalë për Becchetin) është investiguar nga strukturat e shtetit shqiptar në bashkëpunim me streukturat e shtetit italian,,,, në bashkëpunim me strukturat e shtetit italian…Jo se po më thua, një investitor i madh e i suksesshëm…. një pastrues parash….Një skemë skandaloze mashtrimi dhe pastrimi parash”

Por burime pranë sipërmarësit italian Francesco Beccheti e quajn shpifje këtë deklaratë. Përmes ambsadotit Italian ne Tirane Masimo Gajani, Roma në përgjigjen zyrtare, miratuar dhe nga ministria e jashtme italiane thote ne menyre kategorike se hetimi eshte i pavarur dhe i ndermare vetem nga autoritet shqiptare.

“Nën profilin penal, Zoti Becchetti, me qytetarët e tjerë italianë dhe shqiptarë, është aktualisht i përfshirë në një hetim të ndërmarrë nga Autoritetet gjyqësore shqiptare”.

Me tej ambasadori italian e perforcon jo vetem faktin qe hetimi eshte krejtesisht “Made in Albania”, por nenvizon se jane po autoritet shqiptare ato qe mund te kene kerkuar informacione shtese, jo vetem nga Italia por dhe vende te tjera, gje qe ne fakt behet e ditur publikisht dhe ne aktakuzen e prokurorise. Më tej Gajani thotë se ” është sigurisht e mundur që Autoritetet Gjyqësore shqiptare, duke vepruar në autonomi të plotë, të kenë kërkuar informacione dhe bashkëpunim nga ana e Autoriteteve kompetente italiane dhe të vendeve të tjera”.

Gjithashtu ndryshe nga kryeministri i shqiperise që akuzon “për një skemë gjigande pastrimi parash te pista”, ambsadori italian në letrën dërguar Agon Channel, garanton se do te mbrojë interesat e kompanive dhe sipermarresve italiane: “Nuk mund të bëj gjë tjetër veçse të pres, me shqetësim, rezultatin e hetimeve në zhvillim, duke uruar që ato të përfundojnë shumë shpejt dhe që sipërmarrësi ynë të çlirohet nga akuzat në të cilat është përfshirë”.

Marre nga Civitas

Një ndër emisionet më të ndjekur të ekranit të Agon Channel është emisionin rinor AgonLand,  në fokus të të cilit janë jo vetëm arti, lajmet më të reja nga bota e showbiz-it,por edhe promovimi dhe percjellja e eventeve më të bukra të organizuara në Shqipëri dhe në shumë vende të tjera jashtë saj.

AgonLand si çdo vere i le vendin edicionit special SummerLand, emisioni i cili na informon për eventet e momentit, plazhet, club-et dhe vendet më të veçanta ku mund të kalohet sezoni i nxehtë veror nëpërmjet reporterëve në terren dhe njëkohësisht fytyrave më të njohura të Agon Channel.

Mbrëmjen e ditës së enjte, SummerLand organizoi festën e hapjes së këtij sezoni veror dhe nisi rrugën  e nxehtë për të sjellë te publiku çdo gjë të bukur që ndodhë në stinën e verës. Festa ishte e organizuar në çdo detaj, në kujdesinë e Romina Rudës duke pritur në ashtu siç duhej të gjithë të ftuarit. Mbrëmja nisi me yllin e ekranit të Agon Channel, Roza Lati e cila bëri hapjen e më pas me Endrik Beban në banak dhe si gjithmonë ëmbëlsira për në fund ishte Romina. Figurat publike nuk munguan as në këtë festë të madhe si: Amos Zaharia, Laert Vasili, Ermal Peçi, Ajsi Xhaxhaj, Endrik Beba, Arjon Muça dhe imazhe të tjerë të Agon Channel si edhe figura të tjera publike. Festa ka qënë tepër e bukur sa dhe shumë të ftuar kanë perfunduar në pishinë duke u freskuar nga atmosfera tepër e nxehtë që ishte krijuar.

Më poshtë do gjeni foto nga atmosfera e festës dhe personazheve që morën pjesë realizuar nga fotografi i talentuar Erjon Braja ekskluzivisht për InfoMedia Albania.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMA / G. Qerimi

 

Agjencia e Administrimit të Pronave të Sekuestruara dhe Konfiskuara zbarkon në televizionin Agon Channel në pronësi të italianit të shapllur në kërkim Francesco Becchetti. Punonjës të kësaj agjencie, në kuadër të grupit të punës së krijuar së bashku me policinë, tatimet dhe prokurorinë, kanë marr në administrim 60 % të aksioneve të televioznit Agon Channel.

Burimet thonë se me urdhër të Ministrit të Financave janë emëruar tre administrator nga agjencia, të cilët kanë bërë edhe inventarizimin e pajisjeve të televizionit. Sipas prokurorisë, është mbajtur shënim çdo aparaturë e gjetur brenda në televizion, mjetet e tjera për llogari të kësaj medie si dhe të gjitha borderotë e hyrje-daljeve të kompanisë Agonset. Burimet thonë se referuar këtij procesverbali të inventarizimit, vlera e pajisjeve të cilat janë mbajtur shënim kap vlerën e rreth 1.2 miliard lekëve të reja. Kjo shumë, sipas agjencisë së administrimit të këtyre pronave, është nxjerrë nga një përllogaritje e thjeshtë, mbi bazën e çmimeve të referencës në treg të këtyre pajisjeve.

Prokurorët thonë se vlera e pajisjeve të sekuestruara është shumë larg shumës që dyshohet se Francesco Beccetti ka pastruar në Shqipëri nëpërmjet kompanive të tjera të tij. Sipas materialeve hetimore, kompanitë që drejtoheshin nga Becchetti dhe familjarët e tij, dyshohet se në Shqipëri kanë pastruar rreth 39 milionë euro. Burimet thonë se krahas inventarizimit të pajisjeve të këtij televizioni, administratorët e rijnë kanë kërkuar të gjithë borderotë e hyrje- daljeve financiare të kompanisë Agonset. Administratorët e rinj do të bëjnë një studim në lidhje me të ardhurat dhe shpenzimet e televizionit dhe më pas do të vendosin se çfarë do të bëhet, pasi ende nuk dihet se cila do të jetë rruga që do ndjekin administratorët e agjencisë në lidhje me shlyerjen e detyrimeve mujore ndaj punonjësve.

Agon Channel e ka apeluar vendimin e gjykatës së Tiranës për sekuestrimin e televizionit dhe Apeli pritet të shprehet brenda pak ditësh mbi sekuestron. Kryeministri Rama, një ditë më parë në emisionin Opinion të gazetarit Blendi Fevziu tha se në hetimet ndaj Francesco Becchetti-t për pastrim parash, kishin marrë pjesë edhe autoritetet italiane. Becchetti është shpallur në kërkim dhe nuk dihet ku është. Ai u ka thënë disa mediave italiane që e kanë kontaktuar se gjendet në Londër. Megjithatë, deri tani ai nuk është shfaqur në publik. /acbnews/

Sipërmarrësi Francesco Becchetti padit shtetin shqiptar. Dosja voluminoze me të gjitha provat se akuzat kundër Becchetti-t dhe ortakëve të tij në biznes janë të fabrikuara është dorëzuar tashmë në qëndrën ndërkombëtare për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve të investimeve.

Përfaqësuesi ligjor i Becchetti-t në këtë proçes është avokati “Phelippe Pinsolle”, i cili njihet sepse ka fituar gjyqin më të madh në histori. Pinsolle është ai që e ka detyruar Rusinë dhe Vladimir Putin ti paguaj firmës private “Yukos” të biznesmenit Kodorkovski mbi 50 miliard dollarë. Ngjashmëritë e këtyre dy çështjeve e kanë nxitur avokatin e famshëm Pinsolle që me dëshirë të plotë të marrë këtë çështje në dorë.

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar dje se hetimet ndaj sipërmarrësit Francesko Becchetti, janë një fenomen, ndaj të cilit Rama është angazhuar personalisht ti shpallë luftë.

Në intervistën e mbrëmshme Rama ndoshta duke tentuar të vërtetojë burimin e akuzave që deri tani i ka artikuluar vetëm ai vetë për pastrim parash, është zemëruar me ofertat që bën Becchetti për figurat e ekranit.

Por për të mos mbetur i vetëm në këtë luftë që ka shpallur Rama deklaroi mbrëmjen e djeshme për herë të parë se hetimet janë në bashkëpunim me italianët, ndonëse nuk ka dhënë asnjë sqarim përse italianët nuk kanë bërë publik deri tani ndonjë hetim dhe nuk kanë nxjerrë ndonjë urdhër arresti për Becchettin.

Emisioni i plote Opinion me Edi Ramen

10 ditë pas kërkesës së Prokurorisë së Tiranës, për të sekuestruar 60 përqind të “Agon Channel”, Ministria e Financave është vënë në lëvizje.

Pasditen e së mërkurës, përfaqësues të Agjencisë së Aseteve të Sekuetruara janë paraqitur në zyrat e “Agon Channel”, për të kryer një inventar për pjesë që zotërohet nga Francesco Becchetti. Nga inventari ka rezultuar se vlera e pajisjeve është rreth 1,1 miliardë lekë të reja.

Agjencia e Administrimit të Aseteve të Sekuestruara, pas inventarit ka caktuar dhe tre administratorë shtetërorë, të cilët do të përgjigjen për 60 përqindëshin që është në pronësi të Becchettit.

Administrimi nga shteti i kësaj pjese të “Agon Channel” do të vazhdojë deri në kohën kur do të ketë një vendim të formës së prerë nga Gjykata e Apelit. Pritet që në ditët në vijim, në administrim të shtetit të kalojnë dhe kompanitë e tjera të sekuestruara të Becchetti -t.

Ndër to janë dhe hidrocentrali i Kalivaçit si dhe kompanitë “Energji”, “Cable System”, “400KV” dhe “Fuqi”. Ndërkohë Prokuroria e Tiranës vazhdon hetimet për skemë më të madhe të pastrimit të parave, e cila drejtohej nga Francesco Becchetti.

Ka dyshime se biznesmeni italian ka pastruar në vendin tonë rreth 100 milionë euro. Hetuesit janë në pritje të katër letër porosive të dërguara në Angli, Itali, Luksemburg dhe Austri. Nga këto shtete dyshohet se kanë hyrë milionat e eurove të pastruara nga Becchetti dhe bashkëpunëtorët e tij.

Përfaqësues të Agon set kundërshtuan vendosjen e sekuetros mbi objektet, pasi vendimi i gjykatës parashikon vetëm sekuestrim të aseteve të kësaj shoqërie. Drejtorja e Departamentit të Informacionit Sonila Meço u argumentoi se sulmi ka si qëllim ta kthejë Agon Set në një precedent për të trembur mediat e tjera. Ndërsa Drejtori Editorial Andi Bejta mendon se qëllimi i vërtetë i shtetit është të detyrojë falimentimin e Agon Channel, e kjo duket qartë pasi Agjentët e sekuestrimit nuk kanë shkuar te asnjë prej kompanive të tjera në pronë të Becchettit por vetëm të Agon Channel deri tani.

Tv Klan

Çështja Becchetti është vënë edhe në fokus të prestigjozeve “Reuters” dhe “BBC”. Në një hapësirë të posaçme Reuters, pohon se qeveria shqiptare nuk ishte në gjëndje të jepte një koment të shpejtë për çështjen.
Nga ana e tij sipërmarrësi italian Becchetti i cilëson akuzat ndaj tij të montuara politikisht, ndërsa urdhër arrestin, pjesë e një fushate që vazhdon prej kohësh kundër tij.

Nëse ka një rast tipik ku mund të shohësh se sa të kapura, sa dezinformuese dhe sa jo në shërbim të publikut janë mediat tona tradicionale, ky është pikërisht rasti i investitorit italian Francesco Becchetti. Ka kaluar një javë që nga dalja e lajmit të bujshëm se Agon Channel do të sekuestrohet dhe se pronari i tij është shpallur në kërkim për pastrim parash, por gjatë gjithë kësaj kohe edicionet kryesore të lajmeve përcjellin si papagallë njoftimet e prokurorisë. Të gjithë flasin për pastrim parash megjithëse akush nuk ka në duar deri më tani qoftë edhe një provë të vetme që e vërteton këtë.
Të gjithë raportojnë gati me hare dy deklaratat skandaloze të kryeministrit Rama, njoftimet “OFF” të prokurorisë dhe askush nuk kujtohet të ngrerë disa pikpyetje themelore:
Si mund të flitet për pastrim parash kur nuk kemi asnjë provë se paratë për të cilat bëhet fjalë vijnë nga një burim kriminal? Si mund të sekuestrohet një biznes kur ende- ashtu sikurse thotë prokuroria- nuk kanë ardhur vërtetimet nga bankat europiane, të cilave u është kërkuar ky raport? Ç’është ky nxitim? Vallë bëhet kundër një televizioni opozitar, siç pretendon PD-ja, apo çështja është shumë më e ndërlikuar dhe në lojë kanë hyrë kompani aq të fuqishme sa mund të blejnë, që nga prokurorët e thjeshtë shqiptarë e deri tek shefi i qeverisë? E meqë jemi këtu ka një informacion shumë domethënës.
Me historinë e tij skandaloze të hidocentralit të Kalivaçit, Francesco Becchetti ka arritur t’i “grabisë” 159 milionë euro Deutsche Bank dhe plot 440 milionë gjigandit italian të energjitikës Enel, përmes arbitrazhesh të cilat i kanë dhënë atij epitetin e magjistarit të përfitimit të parave pa punuar. Natyrisht dihet që forca e këtyre gjigandëve të ekonomisë europiane, lobingu dhe presioni i tyre mund të depërtojnë edhe deri në institucionet shqiptare. Zyrtarët dhe prokurorët shqiptarë që janë të bleshëm edhe nga trafikantë të thjeshtë, nuk do e kishin të vështirë të bëheshin pre e tyre.
Por i gjithë ky sfond i ngjarjes ka munguar në pasqyrën që i kanë bërë asaj mediat tona. Ashtu siç ka munguar edhe një hipotezë tjetër, ajo e një porcesi të majmë që Fracesco Becchetti ka fituar me një nga pjestarët e rëndësishëm të kësaj shumice shumë pranë kryeministrit Rama.
Dhe pyetja që shtrohet është: Kur i kushton 2/3 e një edicioni lajmesh kësaj çështjeje, a duhet të flasësh edhe për këto hipoteza? Kur kjo histori të interesoka kaq shumë, a duhet të japësh një pamje shterruese të saj?
Personalisht nuk do kisha marrë kurrë një informacion të plotë për këtë ngjarjeje nëse kurioziteti (që vinte nga mungesa totale e informacionit) nuk do të më kishte shtyrë të shihja çdo mbrëmje Agon Channel, për të kuptuar se si mbrohej dhe ç‘argumenta kishte pronari i tij. Dhe vetëm pasi i ballafaqova për ditë me radhë qëndrimet e TV-ve tona tradicionale me ato që dëgjoja tek televizioni i Becchettit, arrita të kuptoj se historia nuk është aq e thjeshtë sa e paraqesin Edi Rama, prokuroria dhe mediat që u mbajnë iso atyre. Përtej parullave për luftën kundër pastrimit të parave, ka një tjetër betejë okulte që ka gjasë të jetë po aq e pisët sa paratë që ajo pretendon të pastrojë. Frika më e madhe e saj është se shteti shqiptar mund të jetë i kapur nga kompani të mëdha dhe se “sherifët” tanë në pushtet, mund të kenë marrë përsipër të gjejnë të drejtën për ato çështje që nuk i merr përsipër dot as drejtësia ndërkombëtare.
Dhe këtu problemi e tejkalon fatin e Fracesco Becchettit. Pak rëndësi ka nëse ai është trafikant apo i ndershëm, pastrues parash apo magjistar procesesh, investitor apo thjesht spekulant. Këtu në lojë nuk është fati i tij, por mënyra se si vepron drejtësia në Shqipëri, se sa ajo merr urdhra nga politika dhe se sa është e korruptueshme nga kompanitë ndërkombëtare.
Por të gjitha këto çështje madhore u trajtuan me cinizmin dhe ligësinë provinciale të pronarëve shqiptarë të mediave të mëdha. Përpara pikëpyetjeve që ngrinte ky kazus, TV-të tona rendën të hakmerren për dy gazetarë të blerë më shtrenjtë nga Agon, për një patentë televizive që i ishte ngritur çmimi, apo thjeshtë për madhështinë e studiove që u ngjallnin zili. Pothuajse të gjithë televizionet e mëdhenj shqiptarë edhe njëherë provuan se gjëja që u intereson më pak është e vërteta dhe informimi i drejtë i publikut. Ato rendën të mbështesin pa kushte kryeministrin Rama dhe prokurorinë vetëm me një qëllim: për t’i dhënë një “coplpo di grazia” një konkurenti të tyre të mundshëm. Dhe në këtë betejë që shpesh Fatos Lubonja e etiketon si luftë bandash, ato patën vërtet qëndrim banditesk, duke i bërë ndoshta shumë shqiptarë të sillen si unë dhe ta kthejnë telekomandën tek “Agon”, për të kuptuar të vërtetën e plotë.
/lapsi.al/

Qeveria shqiptare pasi dështoi me të gjitha menyrat ligjore për të sekuestraur televizionin agon channel, sot, vuri në zbatim një tjetër akt jo-ligjor për të realizuar synimin e saj.

Drejtoria e përgjithshme e doganave dega Tirane, me anë të një vendimi të datës 3 qershor, kërkon rikuperimin me forcë të një borxhi të pretenduar të shoqërisë Agon Set.

Pas publikimit të dokumenteve të publikuara nga Agon Channel që dëshmojnë se Ajola Xoxa ka qenë avokate e Becchetti-t pikërisht në gjyqin për të cilin sot ka dyshime për falsifikim dokumentacioni në prokurori, ka ardhur dhe reagimi i saj në instagram.

Bashkëshortja e kandidatit për kryetar Bashkie ka mohuar përfshirjen në këtë histori. Teksa i përgjigjet komentit të një ndjekse të saj në instagram ajo shkruan:

“Jemi në fushatë, jane te gatshëm të sajojne gjithçka”.

Por ja si e përcjellin këtë reagim të Xoxës departamenti i lajmeve në Agon Channel

 

Agon Channel.

Si rezultat i sulmeve politike te diteve të fundit drejtuar kanalit Agon Channel stafi i tij drejtues ka vendosur qe duke filluar nga sot te ndryshoj emer dhe logo ne Agon Channel Free (Agon Channel i Lire).

Lajmin e njoftoi ne edicionin qendror spikeri Artion Vreto. Nga ky moment ne ekranin tuaj ne logon e kanalit eshte shtuar fjala “FREE”

Me poshte anoncimi i ndryshimit te emrit dhe logos ne edicionin e lajmeve nga Artion Vreto.

 

I pyetur në emisionin radiofonik La Zanzara, të Giuseppe Cruciani dhe David Parenzo që transmetohet në Radio 24, Antonio Caprarica zbuloi se Francesco Becchetti i ka kërkuar 10 milion euro dëmshpërblim për deklaratat e bëra nga ana e gazetarit, pas lamtumirës së tij nga Agon Channel që u shoqerua me shumë polemika muaj më parë:

Unë vendosa të largohem dhe kaq. Nuk kërkova para, nuk kërkova asgjë. Eshtë z. Becchetti që kërkon shumë para nga unë. Kërkon 10 milionë euro sepse sipas tij deklaratat e mija kanë dëmtuar të ardhmen madhështore dhe në rritje të Agon Channel. Për padinë e ngritur kundër meje ka angazhuar dhjetë avokatë, një studio të tërë avokatie.

Lexo: Antonio Caprarica braktis Agon Channel

Ish drejtori i lajmeve te Agon Channel Italia, i ka sygjeruar biznesmenit italian Becchetti që të dorezohet vetë përpara autoriteteve që e akuzojnë për falsifikim të dokumenteve dhe pastrimit të parave:

Kur dikush merr një urdhërarresti, e vetmja gjë që duhet bërë për të provuar se është një person i pastër, është të shkoj tek gjyqtarit dhe të thotë “këto janë arsyet e mia”.

Lexo: Reagimi i Francesco Becchetti:”Kundër meje një hakmarrje e pushtetit, me Agon do të vazhdojmë të ecim përpara”

 

Një luftë e madhe që është shpalluar mes televizionit Agon Channel dhe qeverisë shqiptare ka mbizotoruar ekranet shqiptare këto ditë. Sulmi pa fakte për sekuestrimin e Agon Channel ka indijuar të gjithë figurat kryesore të këtij televizioni dhe jo vetëm. Njëri prej tyre dhe një ndër figurat kryesore të këtij televizioni Gentian Zenelaj ka reaguar në profilin e tij zyrtar në Facebook duke shkruar:

Lekë të pista zoti Kryeministër???? Por po harron që nga ato lekë të “pista” ushqehet familja ime zoti Kryeminister..e imja dhe e qindra kolegeve te mi…dhe mos harro zoti Kryeminister….që ti më merr një pjesë të majme me taksa zoti Kryeminister…pothuajse 30%…dhe nuk është pak…dhe këto shkojnë te mjeket…pensionistet..mësuesit..te administrata….por shkojnë edhe te bodyguardet e tu..te nafta e makines tënde superlluksoze….te armata që të ndjek nga pas…te fushata jote bombastike…te posterat e tu…te reklama jote…madje deri edhe tek kolltuku ku ke vënë bythët zoti Kryeministër….dhe pretendon që ke shumë muaj që e di që janë para të “pista” dhe po ashtu ke muaj e muaj qe e taton rrogën time nga “paratë e pista”…prandaj hollë hollë një lugë supë e ke ngrënë edhe ti nga “paratë e pista” të Agon Channel…..Vërtetë kjo ska bythë ku të rrijë ..por me zemër të them:
TË PAST BA MIR ZOTNI KRYEMINISTËR

Emisioni i tij “Ca Thu” është në investigim e sipër për cdo hap që është ndërmar nga qeveria shqiptare, duke nxjerr cdo lloj informacioni dhe duke informuar publikun. Agon Channel vazhdon punën normalisht duke qënë në gadishmëri të çdo sulmi tjetër.

IMA / G. Qerimi

Duket se cështja Becchetti mbetet më interesante në median shqiptare. Dje televizionet kanë pasur emisionet e fushatës, dhe ku ndoshta pretendohej se dalja e kryetarit të PD Lulzim Basha në Top Story përballë Sokol Ballës, do të kishte shikueshmërinë më të madhe.

Por siç duket nga grafiku i shikueshmërisë, rezulton qartë se Opinion i Fevziut për çështjen Becchetti ka marrë audiencën e transmetitmit në televizionet shqiptare, duke “mundur” edhe kryetarin e PD Lulzim Basha që fliste për çeshtjen e zgjedhjeve dhe manipulimin sipas tyre të lokaleve 2015.

Marre nga NewsBomb

Programi Opinion në emisionin sotem është fokusuar në ngjarjet e fundit lidhur me sekuestrimin e Agon Channel dhe urdhërarrestin për pronarin Francesco Becchetti.

Në panelin e të ftuarëve për të diskutuar rreth temës “Becchetti, pastrim parash apo hakmarrje politike?” ka qenë edhe vetë pronari i TV Klan, Aleksandër Frangaj, i cili në debat e sipër nuk ka kursyer opinionin e tij me tone kundër politikës së ndjekur nga Beccheti të bërit televizion. me pretendimin se ai ka prishur tregun mediatik me ofertat super të majme për personazhet e televizionit. Një nga personazhet të cilin Frangaj e ka përmendur si shembull ka qenë Ardit Gjebrea, të cilit Francesco Becchetti i ka ofruar 500 mijë € në vit që të transferohej në kanalin e tij Agon Channel. Ofertë të cilen asaj kohe Gjebrea e refuzoi për të qendruar në TV Klan, ku vazhdon të punoj prej vitesh.

 

Kur mbi investitorin Italian Francesco Becchetti, u vu masa e arrestit dhe ajo e sekuestros kryeministri Rama me një akt të paprecedent për një drejtues qeverie që prezumohet të jetë neutral ndaj veprimeve të drejtësisë, i quajti një sukses hetimet dhe sekuestrimin e bizneseve të italianit. Madje ai ironizoi edhe opozitën. “Dekriminalizimi gjethe fiku qe bie e nxjerr cullak PD kur goditet krimi! Bllokimi i burimit te parase se zeze qe ushqente Agon Channel nje sukses! Shkroi Rama në facebook.

Por si gjithmonë nxitimi për ti bërë gropën tjetrit sjell rrezulatate të papritura. Tani në aferën kryesore për të cilën prokuroria pretendon krimin e Becchettit rrezulton edhe emri i kujt??? i avokates dhe gruas të kandidatit të PS-së së Tiranës, Ajola Xoxa.Pikërisht ajo, sipas dokumentave që nxorri sot emisioni “Ca thu” Agon Channel ka qenë avokate e e firmës Energi që ka bërë gjygjq kundër një kompanie tjetër të Becchettit KGE, ku e para në bazë të dokumentave fallco i ka fituar të dytës në mënyrë fictive 48 milionë euro. Sipas burimeve të prokurorisë këtu qëndron zanafilla e pastrimit të parave. Sipas saj, në vitin 2009, dy kompani të Becchettit, KGE dhe Energji, kanë sajuar mes tyre një konflikt, për zgjidhjen e të cilit i janë drejtuar Gjykatës së Arbitrazhit në Tiranë. Sipas prokurorëve, të dyja shoqëritë kanë dorëzuar dokumente të rreme në gjykatë, në të cilat pretendohej se shoqëria Energji kishte kryer punime për favor të shoqërisë KGE, por nuk ishte paguar.

Por me ironi therrëse sot ne emisionin “Ca thu” kanë ngritur disa herë pyetjen: ore mirë Becchettin e sekuestruan po Ajola Xoxën a do ta thërresë prokuroria??? Apo ajo është me fushatë? Ndoshta tani pas nxjerrjes së këtij dokumenti i mbetet kryeministrit Rama të bërtasë sërish sukses.

(lapsi.al)

Emisioni “Ça Thu…?!” sonte ne emisionin e rradhes do te hedh drite mbi proçesin gjyqesor ku jane perfshire kompanite e Francesco Becchetti dhe Qeveria Shqiptare. Nje emer qe sipas Agon Channel, Prokuroria ka vendosur t’a mbaje te fshehur. Cili do te jete ky emer? Do mund ta zbulojme vetem sonte ne oren 20.30 ne Agon Channel.

Per me teper hidhini nje sy spotit ne vazhdim.

Kërkesa e prokurorisë shqiptare për sekuestrimin e pasurive dhe arrestimin e Francesco Becchetit, nuk ka lënë indiferente mediat italiane.

Këto të fundit, ndryshe nga mediat shqiptare, që përpiqen deri diku të tregohen neutrale, madje edhe ta mbrojnë Becchetti-n, janë shumë më të egra me këtë të fundit.

Ato shkruajnë se Becchetti kishte premtuar një erë të re për televizionit me Agon Channel, por po e mbyll me turp.

Beccheti kritikohet dhe vihet në dyshim për të ardhurat e tij, pasi sipas tyre, ai paguante plot një million euro Sabrina Ferillin.

Ironia, sipas tyre, është se Beccheti i paguante vetëm 300 euro kameramanët shqiptarë.

Madje, shumë gazetarë detyroheshin të bënin disa punë njëkohësisht aty.

Mediat italiane shkruajnë se Beccheti ka një të kaluar të dyshimtë dhe nuk është rastësi, që ai lëvizte me makinë të blinduar në Tiranë dhe shoqërohej nga 8 badigardë kudo që shkonte.

/b.l

Pas urdhër arrestit të lëshuar nga Prokuroria e Tiranës ndaj sipërmarrësit italian me akuzat për dyshime në pastrim parash në miliona euro, ka reaguar vetë Francesco Becchetti. Në një interviste telefonike nga Londra për Adn Kronos, biznesmeni italian ka deklaruar se ka nisur proçedurat për të hapur një gjyq ndërkombëtar ndaj qeverisë Shqiptare.

“Në fakt nuk do të duhet t’jua tregoja, por sonte do të nis një arbitrazh ndërkombëtar ndaj qeverisë shqiptare, për dhunim të traktatit bilateral mes Shqipërisë dhe Italisë”,­ka thënë Becchetti për “AdnKronos”.

Në intervistën e tij, Beçhetti thotë se “Nuk ka tërmet në Agon Channel”, dhe se akuzat e ngritura janë të paramenduara “për të na trembur, por po kthehet në një rezultat të kundërt.”

Për herë të parë pas urdhër arresteve lëshuar ndaj tij, flet Francesco Becchetti, pronar I disa kompanive të bllokuara dhe I Agon Channel.

“Do të nis procedurat e arbitrazhit kundër qeverisë shqiptare. Nuk do të duhet ta thosha këtë fakt, por do të nis arbitrazhin ndërkombëtar për dhunim të traktatit dypalësh në investimet Itali-Shqipëri” tha Becchetti për AdnKronos.

“Nuk do të ketë asnjëeuml; tërmet për Agon Channel. Kush mendonte se mund të intimidonte do të marr një rezultat të kundërt”. Kështu ka deklaruar Becchetti I kapur nëpërmjet një lidhjeje telefonike nga AdnKronos në Londër, pas një mandati arresti që ka dalë ndaj tij nga prokuroria e Tiranës. “Kjo është një hakmarrje, edhe pse Agon nuk bën politikë por vetëm informacion të lirë” thotë ai.

Si I përgjigjeni akuzave për dokumentacion fals dhe për pastrim parash?

Nga dokumenti provohet që krimi I pastrimit të parave nga ana ime bazohet vetëm në një aspect relative të tre transferimeve të parave dhe nga fakti që pavarësisht kërkesave që kam bërë gati një vit më parë, nuk ka pasur asnjë përgjigje. Këto element janë të pamjaftueshëm për të hapur një hetim dhe aq më tepër të justifikohet vendosja e heqjes së lirisë. Në cdo rast, unë asnjëherë nuk kam ricikluar para dhe jam në cdo moment I gatshëm të tregoj prejardhjen e ligjshme të gjithë fondeve të transferuara në shoqëritë e mia. Ajo që do të duhet të bënte në dy vjet hetime ministria e Brendshme që sipas fakteve, nuk e ka bërë.

Sa I përket akuzës për evasion fiscal për gati pesë milionë euro, hetuesit thonë që kanë përfunduar në shoqëritë e tjera të tuat në Shqipëri, apo në konto bankare.

Becchetti përgjigjet: Shoqeritë e grupit nuk kanë bërë evasion. Kalivac green Energy është kreditore në confront të shtetit për 10 mln euro dhe shoqëritë e tjera kanë 5 milionë por sigurisht nuk janë evasion sic është konstatuar.

Ka pasur një termet për televizionin tuaj, dhe disa bashkëpunëtorë tuajët janë arrestuar. “Asnjë tërmet për Agon, nëse ndokush mendonte të më intimidonte, ka marrë një rezultat të kundërt.

Eshtë përfshirë edhe nëna juaj…

Nëna ime ka punuar gjithmonë dhe ka mbuluar role operative. Dhe sigurisht është jashtë akuzave që I janë bërë. Nga ana tjetër, kush kërkon të të bëjë keq, atëherë merret dhe me të afërmit.

Në qendër të akuzave është edhe cështja Enel. “Pasi refuzova një cmim prej 50 miloionë eurosh, u përballa me arbitrimin dhe është votuar nga dy gjyqtarë, një prej të cilëve ka qenë zv.president I Enel dhe avokat I proceseve të tyre. Sot shoqeria që kam qenë President ka një sekuestro për të gjithë aksionet e kontrolluara nga Enel në Hollandë dhe qiratë e relativëve prej 6.6 miliardë eurosh për të cilat Enel e sheh mirë nga bilancet 2014 të aprovuara. Duke marrë parasysh që në 11 qershorin që vjen do” të jetë audienca e fundit për këtë sekuestro. Sigurisht ky mandate arresti tre ditë para kësaj cështjeje, lë shumë pikëpyetje.

Hetimet do të shtrihen edhe për Leyton: “Jo në mënyrë kategorike. Pasuria e bllokuar do të thotë mbyllje e Agon? “Nuk do ta thosha këtë.

Cfarë do tu thuash punonjësve të Agon?

“Janë ata të cilët më kanë thënë që të vazhdojmë përpara.

Pse lëviz me eskortë?

Sepse jam kërcënuar për vdekje. 20 vjet më parë në Itali të gjithë sipërmarrësit lëviznin me automjete të blinduara dhe me eskorta.

Cila do të jetë lëvizja e radhës?

“Nuk duhet ta tregoj por gjithsesi kjo do të thotë një arbitrazh ndërkomb&eumeuml;tar ICSID për qeverinë shqiptare për dhunim të rëndë të traktatit bilateral të investimeve Itali Shqipëri.

Kur mendon se do të kthehesh në Shqipëri?

Kurt ë më urojnë mirëserardhjen sikurse kam qenë për 25 vite unë kam qenë present gjatë luftës në ndryshim nga ndonjë kryeministër apo ministër që ishte në xhiro në evropë.

Caprarica thotë se ka bërë mirë që ka ikur dhe ishte e pamundur të punoje…

Jam I lodhur të flas për Caprarica që është një personazh që predikon mirë dhe logjikon keq dua vetëm të nënvizoj që ka rezidencën në Lugano, llogaritë në Montecarlo dhe që ka kërkuar të firmosë kontratën e bashkëpunimit me një shoqëri të panjohur në shqipëri në llogari të gruas. 

Lexoni intervisten e Francesco Becchetti per Adn Kronos

 

Vetëm 24 orë pas publikimit njoftimit të bujshëm të Prokurorisë, mbi “sekuestron” e Agon Channel dhe të disa kompanive të sipërmarrësit italian Francesco Becchetti, konfirmohet bllofi i organit të akuzës.

Gjatë seancës gjygjsore ndaj dy punonjësve një ditë më parë, Prokuroria nuk ka mundur të ngrejë asnjë akuzë zyrtare, dhe pse më parë rëndiste dy të tilla. Në këto kushte gjykata i ka liruar të dy të ndaluarat duke vendosur “detyrim paraqitjeje”.

Përpos bujës dhe dyshimeve të ngritura vrullshëm, sipas avokatit Theodhori Sollaku nuk është ngritur ende asnjë akuzë zyrtare dhe Prokuroria nuk disponon të dhëna në bëhet fjalë apo jo për “pastrim parash”.

Agon Channel

Andi Bushati në një shkrim te blogu i tij, komenton kërkesën e prokurosisë për arrestimin e pronarit të Agon Channel, Francesco Beccheti.
Sipas Bushatit, për të njohur Becchetin, mjafton të shohësh emisionin “Kontrata” që ka bërë Sonila Meço me të.

Ai thotë se nuk ka gjë më të shëmtuar.

Francesco Becchetti nuk është një shenjt. Aq më pak një bamirës. Nëse çdo njeri kurioz kërkon të informohet për të, mjafton të kërkojë në You Tube emisionin kontrata të Sonila Meços. Nuk ka ngjarje më të shpifur gazetareske. Nuk ka lëpirje më të shëmtuar përballë një pronari bos, të cilit i sillen në studio njerëzit, të cilëve u ka paguar kurimin e fëmijëve, për të treguar sesa human dhe zemërgjerë është. Mjafton të shihen këto pamje, që të ngjallin krupën, për të kuptuar profilin e një njeriu, raportin e tij me mediat dhe gazetarët e mbi të gjitha konceptin e tij për imazhin e njeriut të pasur, që i ngjan më shumë atij të personazheve të Francis Ford Coppola-s.

Francesco Becchetti nuk është as investitori shembullor, që i vjen Shqipërisë nga përtej Adriatikut. Investimi i tij më i madh, ai i  Hidocentralit të Kalivaçit është një punë e pakryer prej 20 vitesh. Atje kantieri qëndron në heshtje, punëtorët janë të papaguar dhe Becchetti më shumë i ngjan një spekulanti, që di të fitojë para përmes avokatëve të zotë (159 milionë të fituara në këtë aferë pas një gjyqi me Deutche bank), sesa dikujt që ka ambicie reale për të investuar në këtë vend”, shkruan Bushati.

Megjithatë, ai ngre pikëpyetje për kërkesën e arrestimit.

Sipas Bushatit, nuk ka prova të qarta se Beccheti ka kryer pastrim parash.

Bushati thotë se goditja ndaj Becchetit vjen në një kohë kur televizioni i tij është shumë opozitar me qeverinë.

b.l

Prej ditës së djeshme është bërë publik lajmi për sekuestrimin e 60 % të aksioneve të televizionit Agon Channel. Ndërkohë që pronari Francesco Becchetti është shpallur në kërkim, tashmë është në pikëpyetje fati i një sërë personazhesh analistësh të njohur, të cilëve iu ofruan oferta joshëse për të qenë pjesë e stafit të Agon.

Po çfarë do të ndodhë më këta gazetarë e analistë, që kanë mbajtur transmetimet e televizionit Agon Channel nga mëngjesi deri në darkë, në momentin që thuhet që televizioni do të mbyllet?

Figura të rëndësishme si Sonila Meço, Adi Krasta, Saimir Kodra, Andi Bejtja, Gentjan Zenelaj, Fatos Lubonja etj (shfletoni galerinë),  të cilët jo vetëm janë rekrutuar nga Becchetti dhe kanë punuar në  këtë televizion por kanë qënë punonjës besnik, madje mund të konsiderohen si shtyllat e Agon Shqipërisë. Mjaft të kujtojmë se këta gazetarë kanë mbajtur një sërë emisionesh nga mëngjesi deri në orët e vona të darkës, pa harruar që disa prej tyre kanë edhe transmetime dhe emisione në fundjavë. Duhet thënë se këta emra të njohur të medias kanë nënshkruar kontrata me paga shumë të mëdha, të cilat i kanë bërë të sakrifikojnë punë, privilegje si dhe marrëdhëniet e tyre me mediat e tjera për pozicionin dhe punën në Agon Channel.

Ndaj mbetet një dilemë shumë e madhe se çfarë do të ndodhë me këto figura të rëndësishme, ndërkohë që një tjetër dilemë e madhe por ndoshta më pak e rrezikshme është edhe për figurat e njohura italiane si Sabrina Ferilli apo Simona Ventura. Në fakt dilema lidhet direkt edhe me imazhin e tyre, të cilat pranuan të punonin për një televizion dhe një pronar që nuk e njihnin dhe të jetonin në Shqipëri, një vend thuajse i panjohur për to. Mesa duket Ventura dhe Ferilli nuk i thanë dot jo ofertave të Becchetti-t. Prezantueseve të njohura italiane do t’ju duhet ndër të tjera të përballen edhe me televizionet italiane dhe median atje për shkak të zgjedhjes së tyre për të qënë imazh në Agon Channel.

Por ndërkohë pyetja tjetër e madhe është se çfarë do të ndodhi me punonjësit e tjerë, ata të cilët u larguan kryesisht nga puna në shumë televizione e tjera duke djegur ofertat dhe pagat e mëparshme. Nuk duhet harruar se ata janë njërëz që i duhet të mbajnë familjen me punën e tyre si teknikë, kameramanë, montazhierë, shoferë, etj, të cilët zgjodhën të lënë punën në televizionet e tjera vetëm për 5.000 apo 10.000 lekë më shumë.

Ndoshta kjo pyetje duhej bërë përpara se ata të punësoheshin nga Agon Channel por ndonjëherë dëshira e mirë, tregu i parregulltë mediatik, vonesat e pagesave, shpesh edhe mungesa e lirisë së shprehjes duket se i ka shtyrë këta punonjës të pranojnë ofertat e një pronari të ri, nga milionat e të cilit do të tundoheshim edhe unë, edhe ti, e ndoshta të gjithë!/Anabel.al//

Top Channel zbardh argumentët me të cilët gjykata ka vendosur masën e sigurisë për Presidentin e Agon Channel, Francesco Becchetti, dhe disa shtetas të tjerë italianë e shqiptarë, të dyshuar si të përfshirë në pastrim parash dhe evazion fiskal.

Në dokument, grupi hetimor thotë se ka arritur të provojë skemën përmes së cilës, biznesmeni italian ka kryer rreth 770 milionë lekë evazion fiskal në dëm të shtetit. Sipas tyre, në qendër të skemës qendron hidrocentrali i Kalivaçit dhe dy shoqëri të zotëruara nga Becchetti, KGE dhe Energji.

Prokurorët thonë se shoqëria Energji, e zotëruar nga Becchetti, ka blerë punime nga nënkontrakorë të tjerë. Më pas, këto punime ia ka shitur shoqërisë tjetër të Becchettit me emrin KGE, por me çmime dhe sasi të fryra në mënyrë artificiale. Sipas prokurorëve, vlera e punimeve që Energji i shiste KEG-së rritej fiktivisht deri në 23 herë, duke bërë që kompania të rrisë në mënyrë fiktive kreditimin e TVSH-së.

Vetëm në vitin 2009, thonë prokurorët, përmes kësaj skeme, kompania ka kërkuar rimbursim për 45 milionë lekë TVSH. Kjo skemë është përsëritur vit pas viti dhe prokurorët e kanë ilustruar atë me shifrat përkatëse për çdo vit, që nga viti 2007.

Paralelisht, sipas grupit hetimor, një tjetër fakt i provuar që implikon Becchetin dhe kompanitë e tij në mashtrim financiar, është ai i ndërtimit të digës së hidrocentralit. Sipas prokurorëve, kompania ka dorëzuar dokumente sikur ka ndërtuar një digë në vlerën 3.4 milionë euro. Por, është provuar se kjo digë nuk është ndërtuar kurrë.

Prokurorët kanë zbardhur vit pas viti të gjitha veprimet financiare, që sipas tyre, provojnë përfshirjen e Becchettit dhe kompanive të tij në këtë skemë mashtrimi dhe evazioni.

Paralelisht, prokuroria rendit dhe një tjetër fakt të dyshimtë, për të cilin dyshon se është zanafilla e pastrimit të parave. Sipas saj, në vitin 2009, dy kompani të Becchettit, KGE dhe Energji, kanë sajuar mes tyre një konflikt, për zgjidhjen e të cilit i janë drejtuar Gjykatës së Arbitrazhit në Tiranë. Sipas prokurorëve, të dyja shoqëritë kanë dorëzuar dokumente të rreme në gjykatë, në të cilat pretendohej se shoqëria Energji kishte kryer punime për favor të shoqërisë KGE, por nuk ishte paguar.

Në bazë të këtyre dokumenteve, sipas prokurorëve, të falsifikuara, gjykata ka marrë vendim për të zgjidhur konfliktin duke detyruar shoqërinë KGE të paguajë për shoqërinë Energji, të dyja të zotëruara nga Becchetti, 48 milionë euro.

Sipas grupit hetimor, këto para janë paguar për punime të rreme që nuk u kryen asnjëherë.

/ Top Channel

Në një monitorim 14-orësh në një ditë,  Bordi i Monitorimit të Medieve të KQZ-së, ka nxjerrë si rezultat se më shumë janë transmetuar kronika për koalicionin e majtë. Pas tij renditet koalicioni i djathtë. Për TV Klan, ABC News, Vizion+ dhe Agon Channel është ndryshe, kanë transmetuar më shumë për koalicionin e djathë, APPD.

Më poshtë janë të dhënat e monitorimit për  TVSH, Top Channel, TV Klan, Vizion+,  A1 Report, News24, Ora News dhe disa radio. Monitorimi është bërë në 7 qershor, gjatë edicioneve informative dhe emisioneve speciale.

1. TVSH në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    27.17 min

PD     &nnbsp;                                                                25.02 min                                                                

PR                                                                           2.15 min

Të tjera     &nbsnbsp;                                                          00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      34.08 min

PS                                                                           19.08 min

LSI                                                   nbsp;                       12.93 min

PDIU                                                    1.60 min

Të tjera (PDS)                                                      0.47 min

Kryeministri+Qeveri                         12.50 min

Parlament                      nbsp;                     00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           2.85 min

2. TOP CHANNEL në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    7.57 min

PD                                                          &nbsnbsp;           7.57 min                                                                  

PR                                                                           00.00 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      9.42 min

PS                                                                           7.30 min

LSI                                                                          2.12 min

PDIU               &nbnbsp;                                    00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         4.83 min

Parlament                                           00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           00.00 min

3. TV KLAN  në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    14.55 min

PD                                                                      14.55 min                             nbsp;                                   

PR                                                                           00.00 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      10.95 min

PS                                                                           8.82 min

LSI                                                                          2.13 min

PDIU                                                    00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         1.93 min

Parlament                                           00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur         &nbnbsp;                                 00.00 min

5. VIZION + në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    13.66 min

PD                                                                      12.48 min                                                                

PR                                                                           1.18 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      12.48 min

PS                                         &nbsnbsp;                                 8.72 min

LSI                                                                          1.98 min

PDIU                                                    00.00 min

Të tjera (PDS)                                &nbnbsp;                   1.78 min

Kryeministri+Qeveri                         00.00 min

Parlament                                            00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           1.82 min

6. ORA NEWS  në edicionet informative për;

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    11.25 min

PD                                                                      11.25 min                                                                

PR                                                 &nnbsp;                         00.00 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      31.01 min

PS                                                                           20.63 min

LSI     &nbsnbsp;                                                                    9.08 min

PDIU                                                    1.30 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri     &nbsnbsp;                   00.00 min

Parlament                                            00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           00.00 min

8. NEWS 24  në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    47.80 min

PD nbsp;                                                                     47.80 min                                                                

PR                                                                           00.00 min

Të tjera&nnbsp;                                                               00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      57.07 min

PS                                                                           29.57 min

LSI                                              &nnbsp;                           27.50 min

PDIU                                                    00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         5.07 min

Parlament                                           00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           00.00 min

9. CHANNEL ONE  në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    15.97 min

PD                                          nbsp;                            15.97 min                                                                

PR                                                                           00.00 min

Të tjera                                          nbsp;                      00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      17.15 min

PS                                                                           12.72 min

LSI                                                                          4.43 min

PDIU                                                    00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         00.00 min

Parlament                                            00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           00.00 min

10.  AGON CHANNEL

Koalicioni APPD  ka trasmetuar     7.70 min

PD                                                                      7.20 min                 &nbnbsp;                                                

PR                                                                           0.50 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar    &nnbsp; 1.67 min

PS                                                                           1.67 min

LSI                                                                          00.00 min

PDIU                                            nbsp;        00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         00.00 min

Parlament                                           00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           0.40 min

11. ABC  në edicionet informative për: 

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    54.80 min

PD                                                                      54.80 min                                                          &nbsnbsp;     

PR                                                                           00.00 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      48.77 min

PS                           nbsp;                                                11.80 min

LSI                                                                          36.97 min

PDIU                                                    00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         3.78 min

Parlament                                           00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           00.00 min

12. A1 REPORT  në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    9.40 min

PD                                                                      9.40 min                                                                  

PR                      nbsp;                                                     00.00 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      14.42 min

PS                                                                           10.22 min

LSI                                                                          4.20 min

PDIU                                                    00.00 min

Të tjera                                                          &nbsnbsp;      00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         00.00 min

Parlament                                            00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           1.20 min

13. TOP NEWS    

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    45.77 min

PD                                                                      42.67 min                                                                

PR                                                                  &nbsnbsp;        3.10 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      45.58 min

PS                                                                           31.90 min

LSI                                                                          13.68 min

PDIU                                                    00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                       nbsp;  00.00 min

Parlament                                            00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           00.00 min

14. TOP ALBANIA RADIO  në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    3.38 min

PD                &nbnbsp;                                                     3.38 min                                                                  

PR                                                                           00.00 min

Të tjera               nbsp;                                                 00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      3.87 min

PS                                                                           2.32 min

LSI                                                            &nnbsp;             1.07 min

PDIU                                                    0.48 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         00.00 min

Parlament                     &nnbsp;                      00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           00.00 min

15. RADIO TIRANA  në edicionet informative për:

Koalicioni APPD  ka trasmetuar    5.97 min

PD                                                       nbsp;               5.97 min                                                                  

PR                                                                           00.00 min

Të tjera                                                                00.00 min

Koalicioni ASHE ka trasmetuar      6.43 min

PS                                                                           3.80 min

LSI                                                                          2.63 min

PDIU           &nbsnbsp;                                        00.00 min

Të tjera                                                                 00.00 min

Kryeministri+Qeveri                         00.00 min

Parlament                                            00.00 min

Parti jashtëkoalicioneve                    00.00 min

Kandidat i Pavarur                                           0.53 min

EDICIONE TË POSAÇME (DEBATE TELEVIZIVE/ SPECIALE/ LIVE)

TELEVIZIONI SHQIPTAR

ZGJEDHJE VENDORE 2015 (Kristaq Ziso) PBDNJ                   4 min

ZGJEDHJE VENDORE 2015 (Ymer Kurti) PMDE                                      4 min

ZGJEDHJE VENDORE 2015 (Astrit Kosturi) PLDSH                3 min

ZGJEDHJE VENDORE 2015 (Artur Roshi) PBKD                      5 min

ZGJEDHJE VENDORE 2015 (Andriola Kambo) PDS                               2 min

ZGJEDHJE VENDORE 2015 (Ira Vejsiu) LSI                                           4 min

KLAN

E DIELA SHQIPTARE (Erion Veliaj) PS                                    nbsp;                    67 min

ORA NEËS

PS (E.Veliaj+E.Rama)                                                                                      57 min

PD (H.Kosova)                                                                                    &nbsnbsp;              24 min

LSI (Luan Rama)                                                                                                                6 min

SPECIALE (Edi Rama) PS                                                                              nbsp;   22 min

SPECIALE (Besnik Aliaj) PD                                                                           19 min                                                                                                                  

Televizioni ABC

PD (H.Kosova)                                                                                                   37 min

PS (E.Veliaj+E.Rama)                                                                                      37 min

PROFILI ELEKTORAL DURRËS (G.Duma) PD              &nbsnbsp;                             30 min

PROFILI ELEKTORAL DURRËS (V.Dako) PS                                              30 min

NEËS 24

PS (E.Veliaj+M.Harito+A.Farrici)                                                                                96 min

PD (H.Kosova+O.Bylykbashi+G.Bogdani)           &nbsnbsp;                                                   30 min

LSI (Luan Rama)                                                                                                                   4 min

Televizioni A1 Report

PS (E.Veliaj+E.Rama)                       &nbsnbsp;                                                               40 min

PD (H.Kosova+G.Bogdani+H.Pasha+Gj.Mero)                                    46 min

LSI (Luan Rama)                                                                                                     nbsp;              5 min

SPECIALE (Halim Kosova) PD                                                                       46 min

SPECIALE (Lulzim Basha) PD                                                                         11 min

SPECIALE (Fran Frrokaj) PD                           &nnbsp;                                              15 min

TETE A TETE (Diana Mile) LSI                                                                        94 min

TOP NEËS

PD (Halim Kosova)                                                                       nbsp;                                    36 min

PS (E.Veliaj+E.Rama)                                                                                      57 min

LSI (Luan Rama)                                                                                                                   5 min

Marre nga NewsBomb

Vendimi për sekuestrimin e kanalit Agon Channel të sipërmarrësit italian Francesco Becchetti dhe shpalljen e tij në kërkim ndërkombëtar, pasi është larguar nga vendi pak kohë më parë orët e fundit po shoqërohet me komente të shumta që çojnë në përfundimin se kemi të bëjmë me një sulm të qartë politik.

Në një konkluzion të tillë është edhe ish kryetarja e AMA, Endira Bushati, e cila përmes një statusi në profilin e saj në Facebook e ka quajtur sekuestrimin e Agon Channel si nje sulm te sistemit politik kundrejt një media që në vazhdimësi ka hedhur dritë mbi korrupsionin dhe padrejtësitë e sistemit gjyqësor.

Ja çfarë shkruan ajo:

ENDIRABUSHATI

Pesë shoqëri të administruara nga Francesco Becchetti dhe familjarët e tij, mes tyre televizioni Agon Channel, dyshohet se janë të përfshira në një skemë të madhe të pastrimit të parave në miliona euro, me organizator italianin Beccheti. Në këto dyshime të forta Prokuroria e Tiranës ka sekuestruar 60 % të aksioneve të shoqërisë “AgonSet”, shoqëritë “Energji”, Cable System, 400 KV, Fuqi si dhe ka bllokuar llogaritë e tyre në banka të ndryshme. Të gjitha këto shoqëri janë të administruara nga Francescko Becchetti, nëna e tij Liliana Condomitti, Mauro de Renzis dhe Erjona Troplini, kjo e fundit e arrestuar nga policia ndërsa për 3 italianët janë lëshuar urdhër arreste.

A1 Report mëson se për herë të fundit në Shqipëri Becchetti ka qenë katër muaj më parë, ndërsa dyshimet janë se fshihet në Angli.

Vendimi për sekuestron e këtyre shoqërore është marrë me vendim gjykate, ndërsa hetimet nga Prokuroria e Tiranës kanë nisur prej vitit 2014. Organi i akuzës thotë se deri më tani ka siguruar prova të mjaftueshme për të ngritur dyshimin se këta persona kanë pastruar paratë përmes këtyre shoqërive, ndërsa kanë falsifikuar dokumentet në bashkëpunim me njëri-tjetrin.

Skema e pastrimit të parave
Prokuroria e Tiranës thotë se organizator i kësaj skemë të pastrimit të parave është Bechetti i cili në bashkëpunim me nënë e tij Liliana Condomitti kanë qenë të përfshirë në një marrëdhënie financiare koncensionar-kontraktor për ndërtimin e hidrocentralit të Kalivaçit në Shqipëri.

Sipas hetimit, koncensionari “KEG”, i kontrolluar në shumicë aksionesh nga një kompani e Francesco Becchettit, ka kontraktuar për punime kompaninë “Energji”, e kontrolluar në mënyrë absolute nga nëna e tij, Liliana Condomitti. Nëpërmjet manovrave financiare të shtrira në harkun kohor 2007-2013 dhe të zbuluara tashmë nga hetimi i Prokurorisë, nënë e bir  kanë përfituar në mënyrë të paligjshme miliona euro, të cilat më pas i kanë investuar në shoqëritë “Cable System”, “400KV” dhe “Fuqi”, të administruara po prej tyre, në bashkëpunim edhe me Mauro de Renzis dhe Erjona Troplini. Ndërsa një pjesë të parave të përfituara nga manovrat financiare i kanë depozituar në disa banka.

“Energji” e nënës së Becchetit 770 milionë lekë detyrime tatimore të pashlyera
Po ashtu, rezulton se kompania “Energji”, për të ardhurat që ka përfituar duhet të paguante detyrimet tatimore. Sipas kontrollit nga Dega e Tatim-Paguesve të Mëdhenj, rezulton se “Energji” duhet t’i paguante shtetit një shumë prej rreth 770 milionë lekë të reja detyrime tatimore, të cilat nuk janë paguar.

Për këtë arsye, Drejtoria e Tatimeve ka urdhëruar bllokimin e llogarive bankare të “Energji” dhe pagesën e detyrimeve nga llogaritë e saj. Për të shmangur tërheqjen automatike të parave në favor të Drejtorisë së Tatimeve në formën e detyrimeve të papaguara, koncensionari “KGE” i ka bërë pagesat për “Energji” nëpërmjet kompanisë “Cable System”, e cila kontrollohej në shumicë absolute nga Liliana Condomitti. Këto transferta, të cilat arrijnë në miliona euro, janë lejuar në mënyrë të kundërligjshme nga Pranvera Gjika, drejtuese në një bankë të nivelit të dytë në Shqipëri, tashmë e arrestuar pas hetimeve që zbuluan skemën e pastrimit të parave.

Redaksia Online
(Gre.M/Shqiptarja.com)

Pas lajmit për largimin e Menada Zaimit nga Agon Channel, ku përveç spikeres së lajmeve ajo drejtonte edhe emisionin e aktualitetit “Watching” drejtuesit e kanalit nuk kanë humbur kohë për gjetjen e një zevendësuesi.

Bëhet fjalë për Artion Vreto, një nga figurat e njohura që nga fillimet e Agon Channel që do të ndjekë ngjarjet e aktualitetit politik me të ftuar në studio. Deri më tani Vreto ka qenë pjesë e disa programeve në këtë kanal dhe vazhdon të drejtoj sëbashku me Qetsor Runaj emisionin e mëngjesit “Të Parët”.

Me “Watching” ai do shfaqet në një tjetër stad më serioz dhe që kanë nevojë për më shumë përkujdesje edhe pse nuk është hera e parë për të përballja me intervista me personazhe të rëndësishëm të politikës. Kujtojmë që Artion Vreto para Agon Channel ka qenë pjesë e ABC News ku ka pasur të ftuar të ndryshëm të politikës shqiptare.

WE ARE ON FACEBOOK

Duke vazhduar përdorimin e kësaj webfaqe ju pajtoheni me politikën tonë të cookies. politikën tonë të privatësisë.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Mbylle