Një gjeneral kapet rob

Filmi “Një gjeneral kapet rob” është prodhuar nga Kinostudioja “Shqipëria e Re” në vitin 1980. Regjia: Spartak Pecani, Skenari: Skënder Hasko, Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Aleksandër Lalo.
Përmbajtja e filmit:Një fshat i bukur bregdetar… Çeta vullnetare e fshatit gjatë stërvitjes ushtarake ndez fantazinë e fëmijëve. Duke imituar të rriturit dhe duke imagjinuar veten në një kohë lufte ata ndahen në dy grupe dhe nisin një lojë mjaft tërheqëse. Spikat trimëria e “gjeneral” Batos dhe e Gonit.
Aktoret: Florenc Skendaj (Goni): Enkela Dorcaj (Liria): Eptan Lohja (Petriti): Enrik Gjoka (nje femije): Genc Dautaj (gjenerali Bato): Gent Strazimiri (Fredi): Endri Lulo (natyralisti) etj.

loading...