Andri Xhahu konfirmohet si komentues dhe prezantues i pikëve të Shqipërisë në Eurovision 2016

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Festivali Europian i Këngës, Eurovision Song Contest 2016 nis në datën 10 maj me gjysëmfinalen e parë. Të tri netët e festivalit, 10, 12 dhe 14 maj, do të transmetohen në ekranin e Televizionit Shqiptar, në RTSH muzikë, RTSH HD si dhe në transmetim radiofonik në valët e Radio Tirana.

Në këtë edicion të 61-të do të konkurojnë 42 shtete midis tyre edhe Shqipëria. Kjo është pjesëmarrja jonë e 13 në skenën e Festivalit Europian dhe këtë vit prezantohemi me këngëtaren Eneda Tarifa me këngën “Fairytale (Love)“, versioni anglisht i këngës fituese “Përrallë“ në FiK 54. Shqipëria konkuron në natën e dytë gjysëmfinale, datë 12 Maj.

eneda tarifa fairytale love

Transmetimi i tri netëve do të përcillet live në rrjetin e RTSH, në komentin e Andri Xhahu, i cili natën finale do të jetë në lidhje direkte me skenën e festivalit për të anonçuar pikët e dhëna nga publiku shqiptar nëpërmjet televotimit. Ky është viti i pestë që gazetari i Radio Tiranës konfirmohet si komentues dhe prezantues i pikëve të Shqipërisë në Eurovision Song Contest.

Vitin e kaluar Andri Xhahu bëri zhurmë me veshjen e tij në daljen e prezantimit të pikëve gjatë transmetimit live, duke u komentuar gjerë në median vendase dhe ate të huaj. Jemi kurioz të shohim se çfarë do të propozojë këtë vit Andri në look-un e tij!

10 prezantuesit e shteteve që guxuan me veshjen e tyre në Eurovision. Në listë edhe Andri Xhahu…

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!