Itali, të ardhurat nga reklamat televizive ulen. Ja kush dominoi tregun pjesën e parë të vitit!

Të ardhurat e reklamave televizive në pesë muajt e parë të vitit 2017 kanë njohur veçanërisht rritje në rezultatet e grupit Discovery dhe kanaleve Sky në Itali.

E para është rritur me 7% në krahasim me vitin e kaluar, ndërsa gjigandi i Rupert Murdoch përfaqësoi një rritje më të vogël prej 1,2%.

Të dy grupet së bashku janë pranë 20% të tregut të reklamave, por reklamat e televizionit italian kanë pësuar një rënie prej 0,2% ashtu si edhe në 2016.

Mediaset në fakt këtë pjesë të parë të vitit rrëzohet me 0,5% nga të ardhurat me një mbledhje totale prej 967,4 milion euro dhe reklamimi në Rai humbet 1,5% të reklamave me një koleksion prej 377 milionë eurosh. E fundit është La7 me minus 2,6% në krahasim me vitin 2016, megjithëse qëndron në mesataren prej 3,5% në fashën prime time./IMALBANIA.COM/

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.