Rriten ndjeshëm sulmet kibernetike ndaj rrjeteve mediatike

Përpjekjet e  hakerave kompjuterikë  për t  prishur website-t e mediave dhe rrjeteve argëtuese janë  rritur  ndjeshëm në tremujorin që përfundoi , raporton kompania më e madhe e sigurisë në Internet  Verisign.  Kompanitë e mediave dhe rrjeteve argëtuese zënë 20% të punës në VeriSign.

Verisign shprehet se sulmi më I madh që kishte ndodhur ndonjëherë online ishte mbushja në mënyrë të pakuptueshme në trafikun e serverave e cila shkaktonte bllokimin e tyre.  Përpjekja për të sulmuar mund të shtohej edhe më shumë nëqoftëse nuk merreshin masa për të parandaluar ato. Sipas tyre po rriten ndjeshëm sulmet, të cilat kanë edhe një kosto mjaft të madhe për kompanitë viktima.

 

IMA/ J.Kasaj

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.