Gjoleka, Djali i Abazit

More videos
Views
   

“Gjoleka, djali i Abazit”

Skenari dhe regjia Dhimitër Anagnosti.

Producent: Albania General Vision me financim të Qendrës Kombëtare Kinematografike.

Drejtor fotografie Spartak Papadhimitri.

Kostumet: Durim Neziri.

Prodhuar në vitin 2006

Përmbajtja

Ngjarjet zhvillohen në një fshat të vogël në Shqipëri rreth viteve 30′ .Ky vend i izoluar dhe i dominuar nga patriarkalizmi, me të cilen rritet dhe djali i Abazit.

Serveti, një ish-banor i fshatit kthehet në fshat mbas emigracionit në Amerikë, duke sjellë me vete një frymë dhe mentalitet të ri në fshat, që shërbeu dhe për Gjolekën e vogël 10 vjeçar si një frymëzim.

Goleka djali i Abazit rritet mes ideve të të atit dhe ato të kumbarit të tij Servetit.

Gjoleka simbolizon gjeneratat e reja që rriten në realitetin e vështirë që ofrojnë vendet e pazhvilluara.

Filmi me një realizëm të thellë tregon raportet njerëzore, dashurinë , urretjen, dhe pamundësine per tu integruar në një botë tjetër, duke ndërtuar kështu një autopsi të shoqërive të cuditshme në të cilat nganjëherë bëjmë pjesë të gjithë.

Aktorët

Artur Gorishti,

Marjana Kondi,

Enxhi Agushi,

Zef Mosi,

Myzafer Zifla,

Roza Anagnosti,

Luljeta Bitri,

Rozeta Ferri,

Xhevdet Ferri,

Valentina Kita,

Sheri Mita,

Irjola Hoxhalliu,

Elizabeta Prifti,

Samanta Karavella

 

Category: Filma Shqip
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.