Kryeqyteti i Albaneve

More videos
Views
   

Zbulime Albanologjike-Mistere (Alban Guri)

ALBANOPOLI – KRYEQYTETI I HUMBUR – LOST CITY – Tirana Antike

ALBANOPOLI – Kryeqyteti i Albaneve, i Ilirise, kryeqyteti i humbur te cilin te gjithe e kerkojne, studjuesit dhe ne vecanti njohesit e deges se Albanologjise… Ky eshte pra Qyteti shum kerkuar, qyteti i albaneve, Albanopoli, Tirana.
Tirana e sotme i ka hipur mbi shpine, me padrejtesi, ose padashje… duke mbuluar ne pjesen derrmuese gjurmet e ketij Qyteti Antik…

Te dyja bashke, keto forma antagoniste bashkejetese, e Vjetra dhe e Reja, OLD & NEW, na japin me doza te qarta prezencen e tyre… dhe na lejojne te zgjedhim. Po po, te zgjedhim, nese duam te jemi estetet e vjeter: albanet… apo shkaterruesit e sotem, te vegjel, meskine e te shemtuar… ky dokumentar na i thote te gjitha ato qe barbaret e djeshem e te sotem deshen t`i shuanin nga ditari i historise, por qe koha dhe misteri i ruajten per te na i rishfaqur sot si shuplake morale, shkencore dhe historike…

Ky dokumentar është një tezë shkencore, një teoremë historike, filologjike, antropologjike e teologjike: i bazuar në fakte, zbulime, mistere, në gjetje arkeologjike, në studime serioze disa vjeçare. Mbetet si një shprehje domethënëse e sfidës që koha dhe e vërteta u bëjnë intrigave, makinacjoneve, zilisë…
I ideuar, shkruar, realizuar, prodhuar nga Alban Guri…;
i sabotuar dhe i anashkaluar nga të gjithë ata që nuk e duan albanologjinë, nga të gjithë mediokrit dhe karrieristët e pamerituar të botës “akademike” shqiptare…

Ky është Qyteti im, Qyteti qe Dua…

per kontakte
albguri@yahoo.it
00355-69 6718623

Category: Dokumentar
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.