FutureBrand: Apple lë prapa Google në listën e 100 markave më të preferuara

FutureBrand realizon çdo vit një renditje të veçantë të kompanive bazuar mbi atë se si përdoruesit i përceptojnë ato në lidhje me atë cfarë pasqyrojnë visualisht, përpos fuqisë financiare që ato kanë në tregun ndërkombëtar; Google, e cila dy vitet e fundit ka qenë e kualifikuar në vend të parë, këtë vit i ka lëshuar vendin rivalit të tij Apple dhe e gjitha kjo për shkak të Alphabet. Siç e dini, riorganizimi i korporatave brenda Google ka bërë që vetë Google të jetë pjesë e një kompanie të madhe, e quajtur Alphabet, por si një brand i ri në tregun e teknologjisë nuk gëzon të njëtin popullaritet si BigG dhe për këtë ky i fundit ka bërë që të kualifikohet vetëm në vendin e 21.

Në renditjen gjejmë gjithashtu të tjerë emra të mëdhenjë si Microsoft (vendi i dytë), Samsung (vendi i tretë), Facebook (vendi i gjashtë) dhe Amazon (vendin i tetë).

top 10 brand 2016 futurebrand