Vazhdon lufta kundër piraterisë televizive, AKEP bllokon 120 faqe interneti pirate

AKEP nëpërmjet një kërkese drejtuar kompanive të komunikimeve elektronike, në dijeni edhe të Autoritetit të Mediave Audiovizive – AMA, ka kërkuar mbylljen e 120 faqeve interneti që ofrojnë për vizitorët pëmbajtje si filma apo programe në live streaming duke piratuar.

Aktiviteti i krzer nga këto faqe bije në kundërshtim me nenin 55 të Ligjit Nr. 97/2013 Për mediat audiovizive në Republikën e Shqipërisë.

Kjo lëviyje vjen fill pas ndërrmarrjes së fundit të AKEP kundër operatorit NimiTv i cili vazhdonte të shkelte të dretat e transmetimit dhe 16 faqe të cilat u bllokuan javë më parë.

LEXO edhe:

Pirateria Televizive: AKEP bllokon Nimi TV dhe 16 faqe të tjera interneti pirate

Më poshtë urdhër dokumenti dhe lista e plotë e faqeve të internetit që AKEP ka kerkaur nga kompanitë ISP të mbyllen./IMAlbania.com

Me interes: Digitalb shkëput kontratën, Nimi TV dhe TV ALB piraterojnë programet dhe vazhdojnë promovimin nga…