Para se të ndiqni natën e parë të festivalit, shihni filmin që KinoTirana ka përzgjedhur për ju sonte!

Në kuader të Klubit të Filmit KinoTirana mbështetur nga Bashkia Tiranë dhe mundësuar nga Ambasada Amerikane nën partnerizimin mediatik të IMAlbania.com, do të shfaqet “The Wizard Of Oz”.

The Wizard Of Oz është një film fantazi dhe muzikor Amerikan .I konsideruar gjerësisht si një nga filmat më të mëdhenj në historinë kinematografike, është përshtatja më e njohur dhe më komercialisht e suksesshme e librit të fëmijëve të vitit 1900 të L. Frank Baum, The Wizardful Wizard of Oz. Dorothy dhe qenin e saj Toto janë kapur në një rrugë tornado dhe disi përfundojnë në Tokën e Oz.Aty nisin udhëtimi drejt të panjohurës plot me aventura dhe pengesa. The Wonderful Wizard of Oz,eshte publikuar ne 1900 dhe konsiderohet si nje nga perrallat me te hershme Amerikane.

Vendi dhe Ora? Si gjithmonë të Enjteve ora 19.00 në Qendrën “TEN” në Tiranë!