Djali i Elon Musk tashmë ka një emër të “ri”

Kur Elon Musk dhe Grimes njoftuan emrin e djalit të tyre të vogël në fillim të Majit, interneti shpërtheu në meme. I vogla quhet “X Æ A-12”, kështu deklaroi në Twitter Musk dhe të gjithë kishin pyetje, një nga ato më të rëndësishmet ishte nëse emri ishte i ligjshëm (që nuk ishte).

Kishte edhe pyetje nëse dyshja e famshme e kanë seriozisht për emrin e pazakontë, por mesa duket janë.

Të Dielën, një fans e pyeti Grimes në Instagramin e saj nëse ajo ndryshoi emrin e foshnjës për shkak të ligjeve në Kaliforni. “Cili është emri i ri i foshnjës,” pyeti fansi.

“X Æ A-Xii”, u përgjigj Grimes.

Emri i ri është pak më shumë në përputhje me ligjet e Kalifornisë, i cili thotë se emrat zyrtarë mund të shkruhen vetëm duke përdorur 26 shkronjat e alfabetit dhe apostrofat angleze. Drejtshkrimi i numrit dymbëdhjetë në shkronjat romake plotëson kushtin e mos përdorimit të një numri, edhe pse në mënyrë të diskutueshme e bën emrin edhe më të pazakontë. Sidoqoftë, personazhi “Æ” ende nuk është i lejuar, mund të bëjmë vetëm një supozim që, zyrtarisht, do të shkruhet si “AE”.

Në çdo rast, duket se Grimes dhe Elon Musk janë mjaft serioze për emrin, kështu që … presin më shumë meme./IMA/