Ku u bazua autori i logos së Klan News për identitetin e televizionit të ri informativ

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Jemi të lumtur që po rinisim një rubrikë që prej kohësh na ka munguar në IMA.

Copy | Paste që në fillimet tona ka qenë një nga hapsirat më të rëndësishme nga e cila kemi dashur të vëmë në fokus mungesën e kreativitetit që krijuesit shqiptar kanë treguar me vite në median shqiptare.

 

Formate, grafika apo edhe brand-i janë disa nga elementët që më së shumti janë kopjuar gjerësisht në median tonë. Pikërsht me rikthimin e Copy | Paste do të vazhdojmë të ”denoncojmë” atë që dukshëm na vret syrin apo na ngacmon mendimin teksa shohim rëndomtë kopje të shëmtuara të shfaqen në ekranin e televizionit.

Data 31 Janar hënoi nisjen e trasmetimit të televizionit më të ri informativ në vend. Klan News është investimi më i ri i Media Klan, duke shënuar një rikthim në këtë lloj telvizioni pas shitjes së ABC News.

Ajo që vumë re në logon e Klan News, e që me siguri edhe juve dashamirës të medias nuk ju ka shpëtuar, është ngjashmëria në ngjyra dhe strukturë me atë të Sky News. Televizioni bitanik i manjatit të Medias Rupert Murdoch.

Nga shembujt e sjellë duket qartë se dëshira për t’i ngjarë sa më shumë Sky News ka qenë edhe qëllimi i autorit por pse jo edhe i drejtuesve të kanalit që kanë aprovuar logon e kanalit shqiptar.