Nis rrugëtimin Festivali i Sanremos, kartolina e muzikës italiane

Mbrëmjen e djeshme në “Teatro Ariston”, nisi rrugëtimin edicioni i 69 i Festivalit të Sanremos, kartolina e muzikës italiane.

Në skenën plot drita zotëruan atmosferën e ndezur drejtori artistik i festivalit Claudio Baglioni dhe dy aktoret e komedisë Virginia Raffaele dhe Claudio Bisio.

69 edicione, katër orë e gjysmë spektakel. Tema e preferuar e këngëtarëve; dashuria, solidariteti, pikëpytjet për të ardhme, të rinjtë dhe puna. Ovacione për Bocelli-n, duartrokitje për Giorgia-n. Dhe në fund klasifikimi provizior shpërbleu Ultimo dhe Loredana Bertè.

Skenografia e festivalit ishte ideuar gjysmë shkallare e gjysmë trampolinë, me idenë se prej këtu nis një aventurë e re për të jetuar plot energji, eufori dhe poezi, një udhëtim që do të zgjasë deri të shtunën, një udhëtim që çon drejt qëllimit final, harmonisë, e cila është kuptimi i plotë i këtij eventi.

Në festival u rikthyen dhe polemikat rreth migrantëve, por këtë herë përmes një çelësi satirik, ku Bisio argëton dhe luan me titujt e këngëve të Baglionit.

Këngëtarët pjesëmarrës në festival do të votohen nga 3 juri: Televotuesit me peshë 40%, juria demoskopike me peshë 30% dhe juria e përbërë nga gazetarë të akredituar në Sanremo me peshe 30%.

Ashtu si çdo vit, Festivali i Sanremos sjell me vete shumë thashetheme rreth artistëve, lukun e tyre, dhe pa ndryshim lajme për favoritin fitues të këtij viti.

Sipas SKYtg24, Ultimo është super favoriti me këngën “I tuoi Particolari”, i pasuar nga Irama, fitues i ri i Amici dhe tashmë i mbështetur nga një audiencë e madhe femërore, ndjekur nga Francesco Motta dhe Daniele Silvestri, më të vlerësuarit nga kritika.