Sot, nata finale e Sanremo 2019 në RTSH1 HD

Në Sanremo të Italisë, në sallën e teatrit Ariston është zhvilluar prej datës 5 shkurt 2019 edicioni i 69- të i festivalit të muzikës italiane Sanremo 2019. Ky festival legjendar i këngës italiane për të dytin vit rradhazi ju besua drejtimit artistik të Claudio Baglionit te cilit ju bashkuan ne drejtimin e festivalit Virginia Raffaele dhe Claudio Bisio. Fituesi i këtij edicioni do të përfaqësojë Italinë në Festivalin Europian të Këngës ESC 2019.

24 këngët pjesëmarrëse në Sanremo 2019 janë:

1.Achille Lauro – “Rolls Royce”
2.Anna Tatangelo – “Le nostre anime di notte” (Shpirtrat tanë natën)
3.Arisa – “Mi sento bene” (Ndihem mirë)
4.BoomDaBash – “Per un milione” (Për një milion)
5.Daniele Silvestri – “Argento vivo” (I gjallë)
6.Einar – “Parole nuove” (Fjalë të reja)
7.Enrico Nigiotti – “Nonno Hollywood” (Gjyshi Hollywood)
8.Ex-Otago – “Solo una canzone” (Vetëm një këngë)
9.Federica Carta e Shade – “Senza farlo apposta” (Pa e bërë me qëllim)
10.Francesco Renga – “Aspetto che torni” (Pres të kthehesh)
11.Ghemon – “Rose viola” (Trëndafila vjollcë)
12.Il Volo – “Musica che resta” (Muzika që mbetet)
13.Irama – “La ragazza con il cuore di latta” (Vajza me zemër artificiale)
14.Loredana Bertè – “Cosa ti aspetti da me” (Çfarë pret nga unë)
15.Mahmood – “Soldi” (Para)
16.Motta – “Dov’è l’Italia” (Ku është Italia)
17.Negrita – “I ragazzi stanno bene” (Djemtë janë mirë)
18.Nek – “Mi farò trovare pronto” (Do të më gjesh gati)
19.Nino D’Angelo e Livio Cori – “Un’altra luce” (Një dritë tjetër)
20.Paola Turci – “L’ultimo ostacolo” (Pengesa e fundit)
21.Patty Pravo con Briga – “Un po’ come la vita” (Pak si jeta)
22.Simone Cristicchi – “Abbi cura di me” (Kujdesu për mua)
23.Ultimo – “I tuoi particolari” (Veçantitë e tua)
24.The Zen Circus – “L’amore è una dittatura” (Dashuria është një diktaturë)

Më datë 9 shkurt në orën 20:35 do të keni mundësinë të ndiqni natën finale të Sanremo 2019, në ekranin e RTSH1 HD dhe RTSH Muzikë, nën komentin e gazetarit Andri Xhahu dhe Elona Malosmani.