YouTube do të prezantojë në Ces VP9 codec për definicionin e lartë

YouTube po përgatit për panairin Ces (International Consumer Electronics Showqë mbahet çdo vit në Las Vegas një demonstrim për shërbimin video-streaming me definicion të lartë, që do të shfrytezojë codec-un e ri VP9.

Formati royalty-free, vjen si një alternativë e të shumëpërdorurit H.264, do të ofrojë avantazhin për të ruajtur cilësinë e figurës pa ngadalësuar rrjetin, duke sjellë si pasojë, më pak buffering gjatë shikimit të një materiali video.

Google po punon që standarti i ri digital 4K të gëzojë compatibilitet me çdo llojë aparati, nga pc tek tv dhe smartphone, duke pasur mbështetjen e partnerëve Sony, Panasonic dhe Lg, që do të implementojnë standartin e ri, i quajtur ndryshe Super HD, në televizorët e rinj në panairin e Ces. Por të tjera kompani prodhuese, si hardware dhe software, do të jenë pjesë e këtij projekti të kolosit Mountain View, si Arm, Broadcom, Samsung, Nvidia, Mozilla, Qualcomm, Marvell dhe Toshiba.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.