Zbuloni qytetin ku do të mbahet Eurovision Song Contest 2020

Roterdam është zgjedhur si qyteti mikëpritës ku do të mbahet Eurovisioni pas një gare të ngushtë me qytetin jugor Holandez, Maastricht. Konkursi do të mbahet në datat 12, 14, 16 maj 2020. Pesë qytete holandeze konkurruan për të pritur eventin më të madh në botë të muzikës live. Duke iu drejtuar vendimit të vështirë midis Maastricht dhe Roterdamit. Mbikëqyrësi Ekzekutiv i EBU për Eurovisionin, është shprehur se:

“Rotterdam ka treguar entuziazëm dhe angazhim fantastik dhe ka lehtësitë e duhura për të mirëpritur delegacione nga mbi 40 vende majin e ardhshëm. Ne mezi presim të punojmë me Roterdamin dhe NPO, NOS dhe AVROTROS në një Konkurrencë të Pabesueshme të Këngëve të Eurovizionit në një qytet të mrekullueshëm vitin e ardhshëm”.

Marrë nga tring