5 rastet e reja në Berat/ Mes të infektuarve një Infermiere e Kirurgjisë dhe një 2 vjeçare

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

5 raste të reja me Covid-19 janë regjistruar 24 orët e fundit në Berat. Të gjithë rezultojnë të jenë familjarët e punonjëses së bashkisë Berat E.D,që rezultoi te enjten “pozitive” me koronavirus. Njëra prej të infektuarve është Infermiere në Repartin e Kirurgjisë në Spitalin Rajonal të Beratit. Kjo ka vënë në alarm gjithë spitalin,ku pritet që sot të kryhen rreth 60 testime në të gjithë stafin (mjekë,infermierë e sanitarë) që kanë qënë çdo ditë në punë e në kontakt të vazhdueshëm me infermieren e prekur nga Covid-19.

Pas mbërritjes mëngjesin e sotëm të 42 testeve të kryera dje nga Drejtoria e Shëndetit Publik Berat,5 prej tyre rezultuan “pozitivë” dhe ata janë të gjithë familjarët e punonjëses së bashkisë E.D. Të prekur nga Covid-19 kanë rezultuar 2 prindërit e saj,motra,vëllai dhe vajza 2-vjeçe,ndërkohë që bashkëshorti ka rezultuar “negativ”. Drejtoria e Shëndetit Publik në Berat ka kryer dje 42 “tampone”,14 i përkisnin familjarëve të punonjës së bashkisë dhe 28 ishin punonjës në bashkinë e Beratit dhe persona kontakti me të. Të gjithë personat që kanë rezultuar “pozitivë” me Covid-19 në Berat janë karantinuar në banesat e tyre,ndërkohë që në bashkinë e Beratit,pas dezinfektimit të saj dhe mbërritjes së të gjitha rezultateve negative të punonjësve,puna vijon normalisht,duke respektuar masat e sigurisë.

Rastet e regjistruara këtë të premte e çojnë në 10 numrin e personave të prekur nga Covid-19 në Berat në dhe kjo rrezikon kthimin e qytetit nga “zonë e gjelbër” në “zonë të kuqe”.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!