Apple dhe Google dominojnë listën e më të mirëve në Best Global Brands

Interbrand ka publikuar gjatë orëve të fundit raportin zakonshëm vjetor për markat më të mira në rang global (Best Global Brands).

Sipas këtij raporti për vitin 2015, në vendin e parë është Apple, me vlerë $ 170 miliardë, me një rritje prej 43%, dhe i dyti renditet Google, me vlerë prej 120 miliardë $, me një rritje prej 12%. Microsoft i duhet të kënaqet me vendin e katërt (67 miliardë dollarë), e ndjekur nga IBM në vendin e pestë (65 $ miliardë) dhe nga Samsung në vendin e shtatë (45 miliardë $). Në Top 10 e këtij viti ka hyrë Amazon, në sajë të një rritje prej 29% dhe një vlerë të llogaritur që është e barabartë me 37 miliardë dollarë. Nintendo dhe Nokia, dy kompanitë që kanë bërë histori në botën e teknologjisë, kanë përfunduar jashtë listës së 100 më të mirëve, për t’u zëvendësuar nga Lenovo dhe Paypal.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.