Arsyeja pse televizioni kinez censuroi trupin e David Beckham

Kohët e fundit, televizioni kinez CCTV lëshoi një dokumentar ku interpretonte David Beckhamin dhe gjithçka do të ishte mirë nëse ish-futbollisti i famshëm nuk do të censurohej plotësisht.

Përkatësisht, sa herë që ishte në kornizë pa bluzë, shikuesit në Kinë mund të shihnin vetëm kokën e tij dhe jo edhe pjesën tjetër të trupit të tij.

Sigurisht, polemika nisi menjëherë pasi nuk ishte e qartë se për çfarë bëhej fjalë.

Përgjigja erdhi shpejt – në Kinë, që nga viti 2018, ekziston një ligj që ndalon figurat publike të shfaqen në televizione në mënyrë që tatuazhet e tyre të shihen.

Kështu që të gjitha tatuazhet e Beckham u hoqën me Photoshop. Kjo shkaktoi tallje midis spektatorëve në qytetet e urbanizuara kineze si Shangai, i cili madje ka një festival vjetor kushtuar tatuazheve.

Siç thuhet në shpjegimin e transmetuar nga inkstonenews.com, Kina mbron shfaqjen e tatuazheve për shkak të lidhjes së tyre me kulturën hip-hop.

Në janar të vitit 2018, organi rregullator kinez i mediave shtrëngoi masat për shkak se Partia Komuniste në pushtet kishte frikë se tendencat si popullarizimi i kulturës së hip-hopit mund të dobësonin vlerat socialiste.