Autoriteti Italian jep vendimin për mbylljen e NIMI TV, operatori pranon piraterinë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

AGCOM (Agjencia Garante e Komunikimeve në Itali) me një vendim të ditës së sotme ka dhënë urdhër për mbylljen e sinjalit të operatorit OTT, NIMI TV nën pronësinë e shoqërisë SetPlex.

Masa ka ardhur në përputhje me nenet 8, paragrafët 2 dhe 4, dhe 9, paragrafi 1, , të rregullores për mbrojtjen e të drejtave të autorit në rrjetet e komunikimit elektronik dhe procedurat e zbatimit, në përputhje me Dekretin Legjislativ 9 Prill 2003, n. 70, në zbatim të rezolutës nr. 680/13 / kundër dhe i ndryshuar (proc. N. 1208 / dda / el – dda / 2687 – http://nimitv.com dhe http://mw.nimitv.net)

Autoriteti Garanti i komunikmeve ka urdhëruar ofruesit e shërbimeve te internetit që veprojnë në territorin Italian, të identifikuar në bazë të artit. 14 i Dekretit Legjislativ 9 Prill 2003, n. 70, për të çaktivizuar aksesin në faqet e Nimi TV përkatësisht  http://nimitv.com dhe http://mw.nimitv.net, duke bllokuar DNS, që do të kryhet brenda dy ditëve nga njoftimi i kësaj dispozite,


LEXO EDHE: Merr fund “aventura” e NiMI TV: Autoritetet Italiane bllokojnë të gjitha format e aksesimit të operatorit pirat


Duke pranuar kështu vonesën për t’iu përgjigjur vendimit të mëparëshëm NIMI TV është ne date 5 Maj është justifikuar se për shkak të pandemisë e ka pasur të pamundur të procedojë me zbatimin e vendimit dhe se është informuar për këtë nga lajmet e mediave.

NIMI TV ka pranuar se ka transmetuar shërbimet televizive të Digitalb dhe pas përfundimit të kontratës kjo sipas tyre sepse kompania e shërbimeve televizive ka heshtur për rinovimin e kontratës. Operatori ka bërë më dije se ka pasur një kontratë me Digitalb për një vit, përkatësisht 2018-2019 e cila ka përfunduar në muajin Dhjetor të vitit të kaluar me një çmim prej 640.000,00 Eurosh. NIMI gjithashtu është shprehur se ka shlyer dhe këstin e fundit të detyrimit nga kontrata e sipër përmendur me një shumë prej 250.000,00 Eurosh.


LEXO EDHE : Merr fund “aventura” e NiMI TV: Autoritetet Italiane bllokojnë të gjitha format e aksesimit të operatorit pirat


Vendimi i AGCOM sipas legjislacionit italian mund të apelohet brenda 60 ditësh nga i pandehuri ndërkaq ISP-të brenda 2 ditësh duhet të bllokojnë sinjalin e NIMI TV. Ky vendim gjithashtu i është vendosur në dispozicion dhe autoriteteve të tjera në shtetet e Bashkimit Evropian./InfoMediaAlbania/

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!