Bosnja më në fund bën përparime drejt Dixhitalit Tokësor

Bosnja dhe Hercegovina së shpejti do të fillojë fazën e parë të tranzicionit të saj të shumëpritur drejt transmetimeve dixhital tokësor.

Sipas Telecompaper dhe Al Jazeera Balkans, kjo pason vendimin e Këshillit të Ministrave për të shpërndarë pajisjet e nevojshme për të tre transmetuesit shtetërorë, përkatësisht BHRT, RTRS dhe Federalne TV.

Këtyre të fundit u kërkohet të nënshkruajnë një marrëveshje brenda 30 ditëve, për të filluar aplikimi i vendimit.

Sinjali DTT fillimisht do të jetë në disponueshëm në qytetet e Banja Luka, Mostar dhe Sarajevë, para se të shtrihet në pjesët e tjera të vendit.

Bosnja & Hercegovina është i vetmi vend në Europë që nuk ka filluar kalimin e sinjalit televiziv në transmetim numerik tokësor.

Afati i fundit për kalimin ishte 17 qershori, date që nuk u arrit të respektohej. Edhe Shqipëria nuk e ka respektuar afatin e BE për kalimin e plotë të transmetimeve nga analoge ne numerike, por prej vitesh vendi ynë është familjar me këto transmetime.

 

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.