EBU zgjedh bordin e ri ekzekutiv

Anëtarët e EBU kanë zgjedhur bordin e ri ekzekutiv që do drejtojë unionin për dy vite duke filluar nga Janari i 2019-ës.

Nëntë ekzekutivë nga mediat publike në Europë do t’i bashkohen presidentit Tony Hall dhe Zv. Presidentit Delphine Ernotte Cunci në bordin drejtues, i cili është përgjegjës për implementimin e strategjisë dhe politikave të EBU.

 

Ibrahim Eren, Marcello Foa, Giacomo Ghisani, Sergei Pavlov dhe Gonçalo Reis bashkohen së bashku për herë të parë në bord.

Ibrahim Eren është drejtuesi i TRT në Turqi që prej vitit 2017 ndërsa Marcello Foa është zgjedhur drejtues i RAI në fillim të këtij viti.

Giacomo Ghisani është drejtues i medias së Vatikanit, Radio Vaticana; Sergei Pavlov është drejtues i mardhënieve ndërkombëtare dhe pjesë e bordit drejtues për Channel Onë Russia në Rusi dhe Gonçalo Reis është CEO i Radio Televizionit Portugez (RTP) që prej vitit 2015.

Cilla Benkö (SR), Petr Dvorák (CT), Ulrich Wilhelm (ARD/BR) dhe Gilles Marchand (SRG SSR) u ri-zgjodhën për të punuar përsëri në bord.

Duke komentuar ngjarjen, presidenti i Tony Hall shprehu mirëseardhjen si edhe dëshirën për bashkëpunim me anëtarët e rinj. Ai vuri në dukje se media publike është pikërisht në kohën e saj për të informuar publikun.

Gjatë takimit u aprovua gjithashtu edhe kërkesa e IPBC, Transmetuesit Publik Izraelit për të patur anëtarësinë e plotë në EBU.

Bordi i EBU:
President: Tony Hall, Drejtor i Përgjithshëm, BBC (Britani)
Zv. President: Delphine Ernotte Cunci, CEO, France Télévisions (Francë)
Cilla Benkö, Drejtor i Përgjithshëm, SR (Suedi)
Petr Dvo?ák, Drejtor i Përgjithshëm, CT (Republika Çeke)
Ibrahim Eren, Drejtor i Përgjithshëm TRT (Turqi)
Marcello Foa, President, Rai (Itali)
Giacomo Ghisani, Drejtor i Përgjithshëm, Përfaqësues Ligjor, RV (Shteti i Vatikanit)
Gilles Marchand, Drejtor i Përgjithshëm, SRG SSR (Szvicër)
Sergei Pavlov, Drejtues i mardhënieve ndërkombëtare, Drejtues i bordit drejtues, Channel One (Rusi)
Gonçalo Reis, President dhe CEO, RTP (Portugali)
Ulrich Wilhelm, Drejtor i Përgjithshëm, ARD/BR (Gjermani)

Bordi do të drejtojë punimet për një periudhë 2 vjeçare, nga Janari 2019 deri në Dhjetor 2020./IMA/