Eurosport “rrëmben” të drejtat ekskluzive për transmetimin e Lojërave Olimpike

Eurosport do të transmetojë Lojërat Olimpike në Gjermani në vitet  2018-2024. Negociatat me transmetuesit publik ARD dhe ZDF për të shpërndarë sinjalin ekskluziv të Eurosport ka dështuar.

Mbulimi i transmetimit të Eurosport do të fillojë me Lojërat Olimpike Dimërore PyeongChang 2018. Eurosport 1 i cila është ofruar si shërbim pa pagesë në Gjermani do të jetë kanali kryesor i cili do të mbajë publikun të informuar me çdo gjë të re rreth eventit gjigand sportiv, duke u fokusuar kryesisht tek atletët gjermanë që do të garojnë.

Më tej përmbajtje ekskluzive do të shfaqen në kanalin pay-tv, Eurosport 2. Abonimi OTT me Eurospor Player do të plotësojë mbulim televiziv për PC, laptopë, smartphones dhe tableta, duke i bërë lojërat olimpike të aksesueshme për shikuesin gjerman.