Eurovision 2020: Ja se kur do të performojë Shqipëria

Chantal Janzen, aktore, këngëtare dhe moderatore, Edsilia Rombley, këngëtare dhe moderatore dhe Jan Smit, këngëtar ishin të përzgjedhurit në Rotterdam, të cilët hodhën shortin për performancat e këngëtarëve që do të ngjiten në skenën e Eurovision 2020.

Në pjesën e parë të shortit, u përcaktuan se në cilën gjysmëfinale do të votojnë Franca, Gjermania, Italia, Spanja, Mbretëria e Bashkuar dhe Hollanda. Pesë shtetet, përveç Hollandës, quhen si Big5 dhe u garantohet kalimi automatikisht në finalen e Eurovision, pasi janë kontribuesit më të mëdhenj financiarë të Unionit Europian të Transmetuesve që prodhon Eurovision Song Contest. Përpos kësaj, në finale shkon automatikisht edhe Hollanda, vendi mikpritës i Eurovision 2020, caktuar nga fitorja e një viti më parë.

Përsa i përket Shqipërisë, Arilena do të performojë në gjysmën e dytë të natës së dytë gjysmëfinale.

Nata e parë gjysmëfinale

Gjysma e parë:

Maqedonia e Veriut
Bjellorusia
Lituania
Suedia
Sllovenia
Australia
Irlanda
Rusia

Gjysma e dytë:

Norvegjjia
Qipro
Kroacia
Azerbajxhani
Malta
Izraeli
Ukraina
Rumania
Belgjika

Nata e dytë gjysmëfinale

Gjysma e parë

Austria
Moldavia
Poloni
San Marino
Serbia
Islanda
Republika Çeke
Greqia
Estonia

Gjysma e dytë

Danimarka
Bullgaria
Zvicra
Finlanda
Armenia
Letonia
Gjeorgjia
Portugalia
Shqipëria

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.