Eutelsat vazhdon eksperimentet për formatin ULTRA HD

Kompania e transmetuesve  Eutelsat dhe Bayericher Rundfunk (BR), transmetuesi televiziv në Bavari, shfaqën një video të re ULTRA HD në kongresin gjerman të medias “Medientage München 2015” i cili po mbahet nga datat 21-23 Tetor i cili është përqëndruar në bashkëpunimet me Institutin e Transmetimeve Mediatike në Gjermani IRT. Me synimin e futjes së bashkëpunimeve dhe marrjen e eksperiemcave për prodhimet e reja në materialet me teknologjinë ULTRA HD.
Për gjithë shqiptarët që na ndjekin dhe janë kuriozë, video gjashtë minutëshe e përgatitur në disa qëndra të specializuar dhe kampuse universitarë si TU München ne Garching mund të shihet në ekspozitat e transmetuesve BR dhe IRT. Por edhe nëpërmjet kanalit  4K1 të Eutelsat në Hot Bird
Teknologjia Ultra Hd është cilësia më e mirë e një pamje, e cila ka tendencën të futet në vitet në vazhdim në përdorim në një masë të gjerë nga publiku.

IMA/ J.Kasaj