Gjigandi mediatik Mega mbyll transmetimin

Ka ndërprerë përfundimisht sinjalin këtë të dielë në Greqi, televizioni Mega Channel. Pas gati 30 vjetësh transmetime, një nga televizionet më të mëdhenjë në Greqi, i ka dhënë fund transmetimeve pas vendimit të këshillit Kombëtar të Radio-Televizionit.

Edhe pse drama e Mega Channel nisi qysh në vitin 2012, ajo ka marrë përfundimisht fund në 2018-ën, duke lënë kështu përfundimisht pa punë 500 punonjës dhe gazetarë.

Problemet e televizionit grek, nisën qysh me krizën greke pasi situata financiare e kanalit Mega Channel vetëm po përkeqësohej duke sjellë probleme fillimisht me pagat e punonjësve.

Por në vitin 2015, problemet e televizionit lider në Greqi u thelluan akoma më shumë pasi ai kishte kredi të pashlyera me vlerë më shumë se 150 milionë euro.

Për këtë arsye Mega nuk u lejua të merrte pjesë në tenderin për licensimin e televizioneve gjeneraliste kombëtare duke thellluar akoma më shumë problemet financiare.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.