Gjykata italiane “godet” planin e Vivendit kundër bashkimit të Mediaset

Drama e vazhdueshme midis Vivendi dhe Mediaset ka marrë kthesën e fundit, me një gjykatë italiane që refuzoi ankesën kundër planit të këtij të fundit MediaForEurope (MFE).

Francezi Vivendi ka kundërshtuar prej kohësh planet e ndërmarrjes mediatike për të krijuar një grup pan-Evropian që unifikon degët italiane dhe spanjolle nën një firmë të re me qendër në Hollandë.

Në veçanti, Vivendi ka argumentuar se aktet e kompanisë së re mediatike janë paragjykuese për interesat e aksionarëve të pakicave dhe se ajo forcon në mënyrë efektive kontrollin e familjes Berlusconi mbi Mediaset.

Në fillim të këtij muaji, Vivendi paraqiti një apel në një gjykatë të Milanos duke kundërshtuar ndryshimet në planin e miratuar në mbledhjen e jashtëzakonshme të Mediaset në Mars.

Sidoqoftë, gjykata tani e ka hedhur poshtë atë apel që do të jetë një goditje e madhe në përpjekjet e Vivendi për të ndaluar formimin e MFE.

Riorganizimi është ende në pritje si rezultat i një vendimi të gjykatës spanjolle në vitin 2019 në favor të Vivendi, por Mediaset tani mund të kthehet përsëri në atë gjykatë spanjolle dhe të përdorë këtë vendim të fundit si precedent për të zhbllokuar bashkimin.

Në Mars Mediaset tërhoqi paraqitjen të projektit në Hollandë përballë kërcënimit të veprimit të ri ligjor nga kompania franceze, me arsyetimin se plani i bashkimit i paraqitur nga Mediaset në 5 shkurt përmbante një shtesë të re që nuk ishte paraqitur tek aksionerët e Mediaset Italia dhe Mediaset España për krijimin e strukturës së re, MediaForEurope që do të bashkojë të dy kompanitë.

Mediaset gjithashtu është shprehur se do të fillonte procedurat juridike kundër Vivendi për atë që pretendonte se ishin “përpjekje të vazhdueshme për të vonuar projektin MediaForEurope”.