Ja kush është ADTN, kompania që morri abuzivisht licensën kombëtare nga AMA

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) para pak ditësh në një mbledhje të bordit drejtues, i kryesuar nga kryetari Gentian Sala i ka dhëne në shkelje flagrante të ligjit shoqërisë ADTN, licensën kombëtare private për transmetime audiovizive.

Vendimi është marrë me shumicë të thjeshtë, 4 pro e tre kundër, duke cenuar rëndë ligjin për mediat audiovizive të vitit 2013. Në nenin 19 ai përcakton qartë, se kjo licencë jepet vetëm me shumicë të cilësuar, pra me 5 vota.

Por kush është kompania ADTN tashmë operator kombëtar në shqipëri?

Albanian Digital Television Network e njohur ndryshe shkurt si ADTN quhet operatori televiziv i cili sipas ekstraktit të QKR rezulton të jetë regjistruar në datën 29 Shtator 2016, vetëm pak ditë përpara shpalljes së garës për dy licensat e reja kombëtare.

Lexo edhe: Skandal me licensën televizive kombëtare

Me objekt ndertimin, tregetimin, e sistemeve dhe rrjeteve te telekomunikacioneve, pra në formën e një platforme ajo rezulton se është pjesë e Top Media Group, pjesë këtu Top Channel, Digitalb dhe SuperSport.

Ndryshe nga çishte folur, kompania nuk është vetëm nën drejtimin e Dritan Shakohoxhës. Sipas ekstrakit që QKR ofron, rezulton se kompania ka si administrator Andi Cenko, dhe si aksioner të vetëm kompaninë Digitalb që gëzon aksionet 100%.

Anëtarë të këshillit mbikqyrës rradhiten Dritan Shakohoxha, Agim Poçari dhe Arjan Shkëmbi.

Aktualisht, në të dhënat e kontaktit të kompanisë shihe dy hoste të ndryshme të website-t zyrtar www.adtn.al i cili nuk është aktiv, dhe www.adtn.tv i cili të ridrejton në faqen web të Digitalb.

Ndërkohë dhënia e licensës kombëtare për këtë kompani mund të rishqyrtohet sërish për shkak të kontraditave me ligjin për mediat./www.imalbania.com/

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!