Kisha Orthodhokse nxjerr bllof Gazetën Shekulli

Një shkrim i botuar sot në Gazetën Shekulli me titull “Shëndeti i Janullatosit shqetëson Kishën Ortodokse” ka bërë që Kisha Orthodhokse të reagoj ashpër, duke e nxjerr bllof këtë gazetë madje me fakte.

0003

Kryepiskopi Anastas sipas gazetës ka qënë rëndë, duke bërë testamente dhe mbledhje sinodi (Këshilli i peshkopëve të një kishe, ndryshe koncil në kishen perëndimore) për të vendosur se kush do të jetë kreu i ardhshëm i këtij komuniteti.

Thoma Dhima, zëdhenës i këtij komuniteti ka replikuar ashpër, madje edhe me fakte. Nëpërmjet disa statuseve të tij në Facebook ai ka shpjeguar se Kryepeshkopi Anastas, ka qenë sëmurë, por në periudhën e fundit të Majit dhe fillimit të Qershorit. Më tej ai vazhdon se nuk ka patur asnjë mbledhje sinodi, asnjë testament, duke nxjerr bllof këte media të shkruar dhe portalet online që kanë si tradite dhe bëjnë luftë për “copy-paste” në lajm se kush do ta publikoj i pari.

Kohët e fundit mediat online dhe ato të shkruara, për të përfituar më shumë kanë gjetur si zgjedhje aludimet rreth lajmit duke krijuar fantazi nga më të ndryshmet. Dhe prej këtyre aludimeve, ata e tjetërsojne lajmin, dhe në bazë të titullit të tij, tërheqin lexuesin, dhe falë lexuesit tërheqin paratë që vijnë nga klikimi në lajm. Duke shkaktuar kështu, një biznes mediatik, duke humbur qëllimin pse janë krijuar.

IMA / J. Kasaj