Ligji i ri ndaj përdhunimeve në Pakistan/ Kryeministri Imran Khan: Do t’i tredhim ata që e bëjnë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Kryeministri Imran Khan ka miratuar një ligj që lejon kastrimin kimik të përdhunuesve të dënuar.

Sipas mediave të huaja, ku vendim nuk është i njëjti me atë që kishte deklaruar më parë kryeministri, i cili kishte thënë se përdhunuesit duhet të varen publikisht, por kjo nuk do t’i dëmtonte reputacionin kombit ose marrëdhëniet tregtare me Evropën.

Sakaq, Khan ka thënë se ligji do të jetë transparent dhe do të zbatohet në mënyrë rigoroze.

“Kur të ketë përdhunim të shkallës së parë, tridhini ata burra. Bëjini të paaftë që ta përsërisin”, tha ai.

Gjithashtu, drafti i ligjit do të përfshijë rritjen e roleve të grave në polici, ndjekjen e shpejtë të rasteve të përdhunimit, mbrojtjen e dëshmitarëve dhe viktimave dhe një bazë të dhënash përdhunuesish.