Ndalimi i RTSH për transmetimin e sinjalit, Edi Rama: S’mund ta ketë RTSH ekskluzivitetin, ja zgjidhja e re që do të bëjmë!

Kryeministri Edi Rama reagon lidhur me situatën e bllokimit të sinjalit të transmetimit të punimeve në Kuvend nga TVSH, menjëherë pasi kjo e fundit hapi rrugë pas një ore për të gjitha televizionet.

Rama ka dalë kundër vendimit të TVSH, pasi sipas tij transmetimi i sinjalit nuk është ekskluzivitet i televizionit publik, aq më tepër ta shesë atë në këmbim të logos së tij.

“Kjo është një situatë absurde. TVSH nuk mund të ketë ekskluzivitetin e transmetimit sepse nuk jemi në komunizëm. Ligji që i imponon TVSH është një adobtim në kushtet e demokracisë në një situatë komuniste. Këtu fillon dhe mbaron gjithcka. Kërkesa për tua shitur apo imponuar tv private me logon  tvsh është dicka që i takon të shkuarës sepse asnjë tv publik a privat nuk mund të ketë këtë ekskluzivitet dhe në kushtete konkurrencës nuk mund ti imponojë logon e tij”, u shpreh Rama, i cili jep zgjidhjen duke thënë se Kuvendi së shpejti do të funksionojë me një regji të sajën.

“Nuk është më e nevojshme që të rreshtohen këtu 25 kameramanë. Kuvendi duhet të ketë një regji të veten dhe më pas ta shpërndajë sinjalin për këdo falas”, tha Rama.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.