Netfix fillon të kthejë shërbimin e transmetimit në normalitet

Në Mars, Netflix filloi të zvogëlojë cilësinë e transmetimit në disa vende, përfshirë Evropën, Indinë dhe Australinë. Vendimi erdhi si pasojë e pandemisë së koronavirusit, duke qënë se njerëzit po rrinin për shumë kohë në shtëpi dhe që të zvogëlohej ndikimi i Netflix në shpejtësinë e internetit.

Tani Netflix po kthehet në normalitet. Sipas FlatpanelsHD përdoruesit në të gjithë Evropën po marrin përsëri një cilësi të videos 4K HDR me deri në 15 Mb / s të transferimit të të dhënave. Kjo përfshin Danimarkën, Norvegjinë dhe Gjermaninë, megjithëse rezultati raporton se kufizimet ende zbatohen në disa raste. Danimarka dhe Norvegjia kanë parë që shpejtësia është duke u përmirësuar gjatë javës së fundit, sipas Speedtest, ndërsa shpejtësia e internetit në Gjermanisë kanë rënë.

Netflix konfirmoi për FlatpanelsHD se po krijon back-up për videot, duke thënë se është “duke punuar me ISP-të për të ndihmuar në rritjen e kapacitetit”.

“Vetëm në muajin e fundit ne kemi shtuar katër herë kapacitetin normal. Me përmirësimin e kushteve ne do t’i heqim këto kufizime,” tha Netflix.

Apple, Amazon dhe YouTube gjithashtu ulën cilësinë e transmetimit në shërbimet e tyre të transmetimit në Evropë këtë Mars. Apple filloi të rikthejë Apple TV + në normalitet në fund të Prillit.

Vendimi i Netflix vjen pasi shumë vende evropiane nisën të lehtësojnë kufizimet për shkak të koronavirusit./InfoMediaAlbania/