Proçesi i dekriminalizimit, dhe debati midis opozitës dhe mazhorançës ka bërë që Partia Demokratike të jetë një ndër më të përfolurat në median audiovizive.

Nga raporti i monitorimit të AMA, për muajin Maj për Subjektet Politike, rezulton se PD numëron kohën e dedikuar më të madhe në Televizionet dhe Radiot Kombëtare të vendit.

Por kush është përfolur më shumë e kush më pak në mediat kryesore, Pushteti Qëndror apo Partitë Politike?

Top Channel

PD ka zënë 25.75% të kohës në edicionet e lajmeve, duke mposhtur Partinë Socialiste e cila ka marrë vetëm 10.64% të kohës. Por PD ka mposhtur madje edhe Presidencën  në TCH përsa i përket kohës së dedikuar.

 • Presidenca 5.77%
 • Kryeministria 9.80%
 • Qeveria 24.18%
 • Parlamenti 12.10%
 • Partia Socialiste 10.64%
 • Partia Demokratike 25.75%
 • Lëvizja Socialiste për Integrim 2.13%

TV Klan

TV Klan këtë muaj mban rekord përsa i përket kohës dedikuar ndaj PD, në krahasim me televizionet kombëtare me plot 36.66%, e ndjekur nga qeveria me 16,53%.

 • Presidenca 11.16%
 • Kryeministria 14.71%
 • Qeveria 16.53%
 • Parlamenti 11.90%
 • Partia Socialiste 8.31%
 • Partia Demokratike 36.66%
 • Lëvizja Socialiste për Integrim 0.43%

TVSH – Televizioni Publik

Qeveria këtë muaj ka arritur të marrë 29.78% të kohës së edicioneve informative në TVSH, duke e arsyetuar këtë edhe me faktin se gazetarët e televizionit publik janë gjithmonë pranë aktiviteteve të qeverisë, por sidoqoftë, Partia Demokratike ndiqet e dyta përsa i përket shikueshmërisë me 20.93%.

 • Presidenca 5.71%
 • Kryeministria 12.24%
 • Qeveria 29.78%
 • Parlamenti 14.62%
 • Partia Socialiste 11.81%
 • Partia Demokratike 20.93%
 • Lëvizja Socialiste për Integrim 2.88%

Top Albania Radio

Edhe pse hapsira e lajmeve mbytet plotësisht nga muzika në TAR, në këndëvështirmin si media mund ta cilsojmë se PD mban vendin më të dedikuar ndryshe duke kaluar edhe televizionet me 39.26%.

 • Presidenca 4.87%
 • Kryeministria 9.54%
 • Qeveria 20.82%
 • Parlamenti 12.08%
 • Partia Socialiste 7.35%
 • Partia Demokratike 39.26%
 • Lëvizja Socialiste për Integrim 0.93%

Radio Tirana

Qeveria mbetet përsëri më e përfolura në këtë radio, me 30.72% të kohës, PD zë 25.00% ndërsa Presidenca kohën më të ulët se të gjithë, 3.47% të të gjithë edicioneve informative në valë radiofonike.

 • Presidenca 3.47%
 • Kryeministria 10.09%
 • Qeveria 30.72%
 • Parlamenti 14.63%
 • Partia Socialiste 3.13%
 • Partia Demokratike 25.00%
 • Lëvizja Socialiste për Integrim 3.13%

Copyright IMAlbania.com | Ndalohet kopjimi pa autorizim nga redaksia