“Sa mjerim për ne” profesori i njohur ‘shpërthen’ ndaj Festivalit të Këngës: Mbrëmje pa vlerë, pa muzikë…

Mbrëmjen e djeshme u shënua dhe nata e parë e Festivalit të Këngës në RTSH.

Mirëpo ky eveniment ka shkaktuar një sërë reagimesh, si pozitive ashtu edhe negative.

Një nga zërat më kritik është edhe profesori i njohur Përparim Kabo.

Ai shkruan se ky festival kishte muzikë pa muzikë, kompozime të importuara dhe e ka cilësuar si një mbrëmje pa vlerë.

Në argumentimin e tij profesori shton se gjenitë e kompozimit si Kujtim Laro nuk kanë patur as laptop e as youtube por kishin shpirt dhe frymëzim, shqiptarë me gene dhe kulturë.

“Në sallë e pallatit të Kongreseve vazhdon festiali këngës në RTSH…me muzikë pa muzikë, me kompozime me kompozitorë nga importi, me tekste pa kumte…por në këtë mbremje pa vlera dua të sjell një Kujtim…dua të sjell Kujtim Laron, muzikantin gjenial, këtë Enio Morikone shqiptar…Epika lirike e tij ishte e paanë, e pafund …me melos dhe me tallaze…Iku nga kjo botë në verën e vitit 2004.

Kaluan 15 vite dhe heshtje për të. Po kush kompozon sot si Kujtim Laro, askush. Dhe të gjithë këta që meren sot me kompozim,Kujtimi nuk kishte as lap top e as youtube…Laro i Madh kishte shpirt kishte frymëzim kishte gjeni, ishte shqiptar me gene dhe me kulturë, ishte kompozitor gjenial i shekullit XX…Kur ishte gjallë e lame në heshtje. Sa mjerim për ne…! Mirënjohje Mik i mirë Kujtim Laro”, thekson profesor Përparim Kabo. /fastnews