SKY investon 4 Milion dollarë për shërbimet multiscreen

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Grupi mediatik SKY ka firmosur një marrëveshje bashkëpunimi me shifër 4 milion dollarë me Elemental Technologies, një kompani amerikane për prodhimin e software-ve të specializuar në shërbimet multiscreen dhe video.
Midis dy kompanive ekziston një bashkëpunim për SKY go, shërbimi i videove on demand, aktiv në disa vende të europës ku operon Sky. Me investimin e ri SKY synon thjeshtësimin në perdorimin e përmbajtjeve të tij në stream dhe on-demand në laptop, tablet, smartphone dhe tv.
Për Emma Loyd, Drejtoreshë e SKY për Corporate business development and start-up investment, “ofrimi i videove nëpermjet internetit është thelbësore për biznesin e SKY dhe do të vazhdojë të rritet gjithmonë e më shumë bazuar në kërkesën e klientëveve që përdorin aparate të llojeve të ndryshme”.
Marrëveshja me Elemental vjen pas një sërë investimesh nga ana e grupit SKY në Europë dhe në Shtetet e Bashkuara. Kohet e fundit Sky ka marrë në kontroll dy ‘motrat’ në Itali dhe Gjermani (Sky Italia dhe Sky Deutchland). Gjithashtu ka alokuar 7 milion dollarë për Whistle Sports, një network amerikan on line i specializuar në përmbajtjet sportive.

Artikulli paraprakYlli i Agon Channel Roza Lati vjen me “Thuaj 33”
Artikulli tjetërItali, shoqërohet në polici gazetarja Kozeta Kurti si e dyshuar për vjedhje