Snapchat lancon “Spotlight”, tashmë mund të paguheni dhe duke bërë video!

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Snapchat mund të ketë shpikur të gjithë konceptin e “Stories” me fotografi dhe video të cilat zhduken në vitin 2014, por universi i aplikacioneve ka ndryshuar dhe tani Snapchat po ndryshon së bashku me të.

Njihuni me “Spotlight”. Një risi në brendësi të Snapchat ku përdoruesit mund të shikojnë Snaps (përfshirë videot me formë të shkurtër) të paraqitura nga Snapchatters të tjerë. Spotlight do të transmetojë video për shikuesit algoritmikisht, bazuar në atë që përdoruesit kalojnë më shumë kohë duke parë dhe pëlqyer. Përdoruesit gjithashtu mund të klikojnë në hashtags brenda Snaps në Spotlight për të parë Snap-et e tjera rreth së njëjtës temë ose ngjarje.

E ngjashme apo jo? Ky opsion i ngjason konceptit të TikTok, dhe të Reels i Instagram. Snapchat tashmë kishte disa lloje të ndryshme të përmbajtjes: Ju mund të dërgoni dhe merrni snap nga miqtë dhe të shikoni historitë e tyre. Ju gjithashtu mund të regjistroheni në histori me tema të ndryshme, të shikoni story në Snap Map ose të shikoni shfaqje ose përmbajtje të lajmeve në Discover. Spotlight sjell platformën më drejtpërdrejt në sferën e përmbajtjes virale – me disa ndryshime interesante nga TikTok dhe Reels.

Më e lezetshmja është se Snapchat do të paguajë përdoruesit Snaps-at e të cilëve bëhen virale në Spotlight. Kompania është zotuar të paguajë “mbi” 1 milion dollarë në ditë për përdoruesit e Snapchat, snap-et e të cilëve bëhen virale brenda Spotlight.

InfoMedia Albania