“Tomka dhe Shokët e Tij”, filmi i parë i vjetër shqiptar që transmetohet në një TV amerikan

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Tomka dhe Shokët e tij, një prej filmave më të preferuar të publikut shqiptar por dhe ndër më të njohurit në gjuhën shqipe do të transmetohet në kanalin amerikan Turner Classic Movies – TMC.

Dita e sotme shënohet si një ditë e rëndësishme për kinematografinë shqiptare dhe Arkivin Qëndror Shtetëror të Filmit pasi mbi 40 milion shikues amerikan do të përjetojnë ekpseriencën e filmit shqip Tomka dhe Shokët e Tij i cili është prodhuar në vitin 1977.

TCM përzgjodhi Xhanfise Kekon si ‘Regjisorja e javës’ dhe në portofolin e saj shënohet pikërisht ky film i cili trajton historinë e disa të rinjve në epokën e luftës.

Tomka është një djalë i vogël që i pëlqen të luajë me top së bashku me shokët e tij. Por fushën e futbollit e marrin nazistët që kanë hyrë në qytet. Tomka nën kujdesin e të rriturve fillon të organizojë aksione kundër kampit ushtarak që është dislokuar në fushën e tyre të dikurshme të lojës.

Filmi do të vij i masterizuar, në cilësinë HD duke dhënë një eksperiencë ndryshe nga çfarë e kemi shohur më parë./IMA/

 

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!