Top Channel dhe TV Klan shkelin Aktin-Normativ në kushtet e pandemisë, AMA do të nis procedimet administrative

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Autoriteti i Mediave Audiovizive në një komunikim për median të publikuar sëfundmi ka evidentuar gjatë monitorimit të dy programeve Open në Top Channel dhe Klanifornia në TV Klan shkelje të Aktit-Normativ në kushtet e pandemisë, që parashikon prezencë të dy personave në studiot televizive. Ky akt normativ nuk është respektuar nga dy subjektet televiziv dhe për pasojë AMA o të nis procedimet administrative.

Në vazhdim komunikimi i plotë për median:

Nga evidentimi i rasteve më të fundit në programet “Open” në televizionin Top Channel dhe “Klanifornia” në televizionin Klan, për prezencë të më shumë se dy personave në studio, AMA falenderon për mirëkuptimin autoritetin shëndetësor për mosaplikimin këtë herë të gjobave të parashikuara për këto shkelje të Aktit-Normativ në kushtet e pandemisë.

AMA i ka kërkuar autoritetit shëndetësor të marrë në konsideratë gjendjen e vështirë financiare dhe e ka siguruar atë se do të përcjellë tek të gjithë operatorët audiovizivë shqetësimin e krijuar nga dy rastet e lartpërmendura, duke vlerësuar lart punën e kontributin e tyre publik në përballimin me sukses të situatës së pandemisë, por edhe kërkuar prej tyre respektimin rigoroz të udhëzimeve përkatëse.

Nga monitorimet e realizuara për përmbajtjet e transmetuara është vërejtur se nga televizionet po zbatohen masat e parashikuara për mbrojtjen e stafit që punon në mjediset brenda dhe jashtë redaksive, por ky proces duhet të vijojë me rigorozitet dhe përgjegjësi maksimale deri në përfundim të procesit dhe rikthimin në normalitet.

Sikundër dhe në njoftimet e mëhershme që AMA ka drejtuar, subjektet audio dhe audiovizive duhet të respektojnë vendimet dhe udhëzimet e bëra publike nga Ministria e Shëndetësisë, në kuadër të vendosjes së gjendjes së fatkeqësisë natyrore në Shqipëri.

Duke e konsideruar parësore mbrojtjen e shëndetit të stafit të angazhuar dhe bashkëpunëtorëve, për të mënjanuar efektet e padëshiruara nga raste të përhapjes së infeksionit të shkaktuar nga COVID-19, AMA tërheq vëmendjen se për rastet e konstatuara do të nisin procedimet administrative.

Artikulli paraprakViktimat e luftës/ 55 gazetarë të vrarë nga koronavirusi në 23 shtete të botës
Artikulli tjetër“Koronavirusi ka hyrë që në janar”/ Silva Bino ‘shpërthen’ ndaj kolegëve: Jeni qesharakë, po çorodisni njerëzit