Türkan Şoray është aktorja që ka luajtur në më shumë filma në botë!

Türkan Şoray, e cila ka luajtur në 222 filma të kinematografisë turke, është aktorja që mban rekordin e “Artistes që ka aktruar më shumë në botë”.
Sulltanesha e kinematografisë turke

Türkan Şoray, e cila ka luajtur në 222 filma të kinematografisë turke, është aktorja që mban rekordin e “Artistes që ka aktruar më shumë në botë”. Türkan Şoray, e cila filloi ta ndërtojë karrierën e saj në vitet 1960, shpejt u pëlqye nga një masë e gjerë dhe u bë një aktore e kërkuar. Me rolet e saj në personazhe të ndryshme që ajo interpretoi në filma ajo iu drejtua shumë shtresave e grupeve të shoqërisë dhe u pëlqye shumë nga populli. E kurorëzuar si “sulltanesha e kinematografisë turke”, Türkan Şoray arriti suksese jo vetëm si aktore, por edhe si regjisore.

Marrë nga trt shqip

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.