Vdekja e Floydit, Donald Trump paditet nga shoqatat e të drejtave civile

Unioni i Lirive Civile Amerikane, një nga organizatat më të mëdha të të drejtave civile amerikane, dhe organizata ‘Black Lives Matter’ kanë paditur Presidentin Donald Trump dhe Ministrin e Drejtësisë William Barr për shkeljen e të drejtave kushtetuese të demonstruesve jashtë Shtëpisë së Bardhë, ndaj të cilëve u përdor gazi lotsjellës.

Policia amerikane përdori ndaj protestuesve edhe dhunë për të shmangur protestuesit dhe të lejonte Trump të shkonte më këmbë në kishën e Shën Gjonit nga kua ai kërcënoi se do të nxirrte ushtrinë në rrugë, me arsyetimin, sic tha ai, ‘për të vendosur rregullin dhe ligjin’.