Xiaomi A1 dhe A1 Pro. Motorët elektrik që kushtojnë më pak se një smartphone

Xiaomi zgjeron gamën e produkteve të saj (tashmë të pamasë) dhe paraqet dy motorë elektrikë shumë të lehtë dhe shumë ekonomik, A1 dhe A1 Pro.

Pesha është vetëm 52 kg dhe kushton më pak se një smartphone. Xiaomi paraqet një produkt shumë të lehtë që mund të zërë hapësirën e vet në tregun e skuterave elektrike. Për të hyrë pak në detajet teknike: korniza është e ligët, rrotat janë 16″ dhe motori është i futur brenda qendrës së pasme. Fuqia nuk dihet ende, Xiaomi nuk e ka deklaruar atë, por mund ta imagjinojmë tek rreth 750 W.

Autonomia duhet të jetë rreth 70 km për versionin Pro dhe 10 më pak për versionin A1. Versioni Pro ka të instaluar një bateri 960 Wh ndërsa bateria oër versionin bazë 768 Wh. Bateritë janë të lëvizshme dhe mund të rikarikohen veçmas nga motori. Frenat janë frena disku në pjesën e përparme dhe frenat daulle. Shpejtësia maksimale është 25 km / orë.

Edhe pse Xiaomi nuk është përqendruar në nivelin e performancën, sigurisht që ka investuar shumë në teknologji. A1 përmban një ekran të madh 6.86 ° i cili integron jo vetëm informacione klasike siç janë shpejtësia, statusi i baterisë, etj … por edhe një seri detajesh shumë interesant. Mund të lidhet me wearable të ndryshme dhe me smartphone. Në tenderin e përparm ka edhe një kamerë me kënd të gjerë të aftë të mbulojë një kënd prej 120 ° dhe të regjistrojë video me rezolucion maksimal prej 1080 pikselësh për 90 minuta.

Çmimi parashikohet të jenë rreth 390 € për A1 dhe pak më shumë se 500 € për A1 Pro. Natyrisht këto janë kostot me rederencë tregun kinez.