Zgjerimi i transmetimeve audiovizive në Shqipëri dhe Kosovë

Ditën e martë, më 3 tetor 2017, në mjediset e Autoritetit të Mediave Audiovizive, AMA në Tiranë u zhvillua një takim pune mes drejtuesve të rregullatorëve nga Shqipëria dhe Kosova.

Kryetari i AMA-s, Gentian Sala dhe homologu i tij nga Komisioni i Pavarur i Medias, KPM, Adnan Merovci, si dhe delegacionet e dy institucioneve diskutuan mbi aspekte të zgjerimit të tregut audioviziv të dy vendeve.

Për përfshirjen e kanaleve televizive të Shqipërisë në platformat që operojnë në territorin e Republikës së Kosovës, si dhe anasjelltas për kanalet televizive nga Kosova në fluksin e transmetimeve në territorin e Shqipërisë.

Në takim u trajtuan dhe ndjeshmëritë e audiencës shqipfolëse për emetimet audiovizive, por dhe për respektimin e të drejtave të transmetimit.

Dy autoritetet rregullatore do te intensifikojnë bashkëpunimin mes tyre në ndjekje të praktikave dhe eksperiencave më të mira në gjallërimin e transmetimeve mes dy vendeve bazuar dhe në standardet më të mira perëndimore audiovizive.