130 milionë filma dhe seriale shihen ilegalisht në vendet Nordike

Qindra miliona seriale televizive dhe filma shikohen në mënyrë të paligjshme në rajonin Nordik çdo vit.

Sipas Mediavision me qendër në Stokholm, shumica e titujve janë të huaj, por një pjesë e konsiderueshme është lokale.

Sasia e filma shkon deri në  130 milion filma dhe episodë suedezë, finlandezë, danezë dhe norvegjezë dhe piratohen çdo vit në rajon.

Pirateria ka qenë një çështje e diskutuar në vendet Nordike, dhe veçanërisht Suedia, që në ditët e para të Internetit. Rajoni ishte përgjegjës për sitet si Pirate Bay dhe Swefilmer, por pavarësisht se është bërë disa herë përpjekje për bllokimin e tyre, ky problem vazhdon të jetë prezent.

Sipas studimit të Mediavision, 14% e popullsisë nordike në moshat 15-74 vjeç pranojnë se kanë shkarkuar ose transmetuar përmbajtje video në mënyrë të paligjshme në muajin e kaluar./IMA/