Tivùsat do të bëjë kalimin në formatin DVB-S2

Tivùsat do të migrojë të gjitha kanalet në sistemin e ekodimit DVB-S2.

Ndryshimi do të prekë gjithashtu transferimin e shërbimit të Eutelsat nga MPEG-2 në MPEG-4. Në të njëjtën kohë, shumica e kanaleve do të kalojnë nga formati SD në formatin HD.

Nën hartën e paraqitur nga Tivùsat, Sky, TV8 dhe Cielo do të kalojnë në MPEG-4 në fillim të dhjetorit, TGR Rai do të bëjë debutimin e tij në 18 dhjetor, në MPEG-4, por në formatin SD.

Nga Janari 2021 kanalet Mediaset La5, Iris, TGCom 24, Cine 34, Italia 2, Mediaset Extra, 20, Boing, Cartoonito, Focus, dhe Top Crime do të ndërrojnë formatet, megjithëse kanalet Canale 5, Rete 4 dhe Italia 1 do të jenë ndër të fundit që do të bëjnë kalimin

Nisur nga kjo të gjithë përdoruesit do të duhet të ndërrojnë dekoderin e Tivùsat në formatin HD që është në përputhje dhe DVB-S2./IMA/