Angela Merkel thirrje për ligje digjitale globale 

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka bërë thirrje për futjen e rregulloreve globale digjitale si për tregjet financiare në G20 dhe për Organizatën Botërore të Tregtisë.

Në një fjalim në Meksikë, Merkel theksoi se standardet e përbashkëta ndërkombëtare ishin të nevojshme për të penguar kërcënimin në rritje të krimit kibernetik.

Gjermania synon të përdorë presidencën e saj të G20 për të krijuar një plan për politikën digjitale në një samit në korrik.

Përtej trajtimit të spektrit të piraterisë, takimi në Hamburg do të kërkojë gjithashtu krijimin e një plani të përbashkët global për të mundësuar internet të shpejtë për të gjithë dhe për të pranuar standardet e përbashkëta teknike.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.