BBC anullon sezonin ‘The Apprentice’ 2020

Versioni Anglez i The Apprentice në BBC është shtyre nga kjo e fundit për shkak të pandemisë së koronavirusit që ka mbërthyer botën.

Në një deklaratë të Mërkurën, stafi i spektaklit u shpreh se formati është shtyrë për edicionin e këtij viti. “Siguria e produksionit dhe mirëqënia e të gjithë pjesëmarrsëve është pioritet për ne” – u shpreh stafi i The Apprentice që është pjesë e BBC.

Sezoni i këtij viti do të ishte i 16-ti në televizionin Britanik, me bilionerin Lord Sugar i cili drejton formatin, në të cilin vendos për të investuar tek një sipërmarrës pas një gare disa javore.

The Apprentice është i bazuar në formatin origjinal të Mark Burnett dhe pordhohet në Mbretërinë e Bashkuar nga Fremantle label Boundless. Spektakli i bashkohet formateve të tjera pa skenar që anullohen për vitin 2020 siç është dhe Love Island.