Facebook dhe Eutelsat marrëveshje bashkëpunimi për shpërndarjen e internetit falas!

Ditën e sotme Eutelsat, kompania më e njohur në botë që mërret me menaxhimin e satelitëve të teknologjisë në hapsirë, ka bërë të ditur se ka nënshkruar një marrëveshjë me Facebook, për të mundësuar internetin falas në të gjithë Afrikën.

Duke u nisur nga kushtet ekstremisht të varfëra, synimi i kësaj marveshjeje është që të krijoji mundësi të reja për popujt afrikanë, të cilët nuk kanë infrastukturë komunikuese, siç është interneti i cili është një nga teknologjitë më të përdorura sot në mbarë botën.

Pritët që sateliti i parë, i cili do të ofrojë internetin falas, do të hidhet në hapsirë në mesin e 2016-ës, ku pas kësaj do të lidhen edhe marrëveshje të reja me kompani lokale në mënyrë që projekti të vihet sa më shpejt në jetë dhe në dobi të popullit.

Për Facebook, nuk është  e parë që përfshihet në projkte sociale, drejtuesi i tij Mark Zucenberg gjithashtu është një iniciues i “Hour of Code”, një nismë ndërkombtare që synon rritjen e nivelit të aftësive në programim duke luajtur. Hour of Code është ndërmarrë në shumë shtete të botës përfshirë këtu edhe Shqipërinë, ku si synim kryesisht janë të rinjtë edhe fëmijët.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.