Facebook do të prezantojë aplikacionin e ri “gaming”

Facebook planifikon të prezantojë “Facebook Gaming” të Hënën, një aplikacion kushtuar tërësisht bizneseve video game teksa njerëzit janë duke kërkuar më tepër argëtim gjatë pandemisë.

Aplikacioni do të jetë falas dhe ka ardhur si një nevojë gjatë koronavirusit sepse dhe bizneset e lojërave në mbarë botën kanë kaluar fitimet me 160 Bilion Dollarë.

Programi i ri i Facebook ishte planifikuar të lancohej në Qershor, por karantina e mbarë botës bëri që dalja të ishte më e herëshme. Gjigandi i rrjeteve sociale është fokusuar maksimalisht për video lojërat teksa dhe interesi është rritur.

Facebook tashmë ka filluar të ndahet në apliakcione të veçanta brenda brandit të vetë siç është Facebook Camera dhe Facebook Paper.
Facebook dikur ishte një prej platformave të lojërave më të njohura, sidomos gjatë “epokës” së FarmVille, por me rritjen e alternativave kompania nuk ka qënë dhe aq e fortë në këtë drejtim vitet e fundit.
Në marketin e transmetimeve të lojërave (game streaming), Facebook është në vendin e tretë përsa i përket shikueshmërisë pas YouTube dhe Twitch sipas Streamlabs. Ndjekësit aktualisht shohin transmetimin e lojërave në Facebook, në aplikacionin e tij kryesor por dhe aplikacionin që pritet të lancohet, i cili në disa vende është i disponueshëm në fazën e ndërtimit.

Aplikacioni i ri do të përfshijë “casual games” dhe akses në komunitetet “gaming”, por fati i  tij do të varet se sa njerëz do të shohin dhe do të transmetojnë “game streams” drejtëpërdrejtË./InfoMediaAlbania/