Gent Cakaj s’ka dhënë dorëheqjen!? Rama tregon ARSYEN e shkarkimit të ministrit të Jashtëm: Do stimulonte keqkuptime në OSBE, jam lehtësuar sot

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Rama: Unë besoj që në këtë periudhë 2 vjeçare detyrat jo të lehta dhe kohët jo të lehta që ka kaluar ky institucion, janë përballur me dinjitet, me profesionalizëm, me sukses. Padiskutim që për mua ka qenë një barrë e shtuar dhe në kushte të tjera do ishte krejt e panevojshme sepse Genti ka pasur dhe ka të gjitha kapacitetet për ta mbajtur këtë barrë plotësisht.

Nga detyrimi i pashmangshëm për ta përfaqësuar edhe formalisht në nivelin më të lartë të këtij institucioni në kryesimin e OSBE dhe për të mos lejuar që për shkak të formalitetit, mungesa e një ministri të jashtëm të dekretuar të kthehej në mundësi për të stimuluar keqkuptime brenda familjes së madhe të OSBE. E mora këtë angazhim dhe jam shumë i lehtësuar sot sepse këtë angazhim mund tja kalojë Oltës. Për këtë kalim kemi pasur një dakordësi me Gentin. Në këtë fazë Ministria e Jashtme duhet të të ketë një drejtues me funksion të plotë, jo vetëm përmbajtësor por edhe formal. Dua jo për formalitet por për hir të së vërtetës që ta falenderoj nga zemra Gentin për gjithcka që bëri këto 2 vite